Hlavní obsah

Obrovské zklamání. Slavii jsme góly darovali, smutnili Třinečtí

PRAHA

Ještě pět minut před koncem na Slavii vedli, svého soka navíc přehrávali. Jenže pak po individuální chybě Oceláři inkasovali a v prodloužení sešívaní obrat dokonali. Třinec tak po prohře po nájezdech ve druhém zápase ztratili i další „nastavovaný“ duel a v semifinálové sérii musí rázem dotahovat. „Je to obrovské zklamání. Celý zápas jsme tlačili a většinu gólů jsme Slavii darovali,“ smutnil obránce Josef Hrabal, autor tří asistencí i vlastního gólu zároveň.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Slávisté právě vstřelili gól do třinecké sítě.

Článek

Oceláři nesehráli na ledě slávistů špatný zápas. V žádném případě ne. Kromě první desetiminutovky druhé třetiny byli lepší než domácí, ve finále jim to ale není nic platné. „Opravdu jsme nehráli špatný zápas, ale soupeři jsme góly darovali,“ přiznával útočník Martin Růžička, autor dvou třineckých branek.

„Zbytečná vyloučení v útočném pásmu, individuální chyby. Ztráta koncentrace, možná i podcenění situace,“ vyjmenovával Růžička příčiny třineckého selhání. Zejména Tomicovo srovnání na 3:3, kdy do konce třetí třetiny zbývalo pět minut, Oceláři rozdýchávali jen stěží. „To nás obrovsky mrzí. Konce třetin prostě musíme zvládat. Už jsem doufal, že to dneska dotáhneme k výhře,“ litoval zadák Josef Hrabal.

Hokejisté Slavie rozhodli zápas s Třincem na začátku prodloužení.foto: Právo/Jan Handrejch

Třinecký zmar pak vyvrcholil ve druhé minutě prodloužení, kdy se hosté dopustili dalšího kiksu a slávisté rozhodli. „Špatně jsme si přebrali hráče, Slavia nás rozebrala a zakončovala do prázdné branky,“ věděl Hrabal.

Slezanům tak k triumfu nepomohla ani forma Martina Růžičky, jenž skóroval dvakrát a s osmnácti body z devíti zápasů vévodí produktivitě play-off. „Když máš formu, pokaždé to dáš tam, kam chceš. Když ji nemáš, netrefíš to ani z deseti pokusů. Jsem rád, že to lepí, ale dal bych cokoliv, abychom radši vyhráli,“ měl jasno třinecký snajpr.

Třinecký Martin Růžička se raduje z gólu proti Slavii.foto: Právo/Jan Handrejch

Dva smolně prohrané duely sice Třinecké mrzí, skepsi ale v kabině nepropadají. „Je to jen jeden zápas. Je to nepříjemné, ale ještě není konec. Nedělám z toho žádnou vědu. Chyby se stávají, nejsme stroje,“ říká Martin Růžička. „Když předvedeme podobný výkon jako v pátek, máme šanci na úspěch,“ doplňuje.

„Máme strašně zkušené mužstvo, spousta našich kluků odehrála stovky podobně náročných zápasů,“ je přesvědčený Hrabal, že Třinec má na zvrat. „Série bude vyrovnaná, půjde o každý gól. Bude to boj o každý metr ledu,“ předvídá.

Reklama