Hlavní obsah

Třinecké řádění v přesilovkách režíroval Růžička. Slavii dal 4 góly, série pokračuje

TŘINEC

Bitva nekončí, třinečtí hokejisté odvrátili konec sezóny. A to grandiózním stylem. V pátém semifinále extraligy play-off si v pondělí pohráli se Slavií, vyhráli 6:1 a snížili stav série na 2:3. Čtyři góly - všechny v početní výhodě - si připsal Martin Růžička. Další zápas je na programu ve středu v Praze. Slávisté si v případě výhry zahrají o titul. Pokud zvítězí opět Oceláři, fanoušci se dočkají sedmého a posledního boje.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Třinecký Martin Růžička (vpravo) oslavuje trefu do sítě bránkáře Slavie Miroslava Kopřivy.

Článek

Nevšedního momentu se dočkali fanoušci hned v úvodu zápasu. Domácí Martin Adamský šel na trestnou lavici, ale za pár sekund byl zpět. Rozhodčí svůj verdikt trestu za vyhození puku přehodnotili, hrálo se dále v pěti.

V šesté minutě padl první gól. V přesilovce se nemýlil třinecký ostrostřelec Martin Růžička, vstřelil desátý gól v jedenáctém utkání play-off. Ale jeho show teprve nabírala obrátky.

Hokejisté Třince (zleva) David Květoň, Martin Růžička a Radek Bonk oslavují gól v brance Slavie. Růžička se v pátém semifinálovém duelu blýskl čtyřmi přesnými zásahy.foto: ČTK/Petr Sznapka

Slavisté mohli srovnat, když hráli čtyři minuty v početní výhodě, ale trauma ve využívání početní výhody přetrvalo, hosté stále prohrávali. V první třetině dostali ještě jednu šanci, ale také bez úspěchu.

Slávisté praktikovali celou sezónu agresivní styl, v tomto klání za prvních dvacet minut poznali, jak taková hra bolí, Třinec zvýšil důraz. A to výrazně.

Třinecké přesilovky položily Slavii 

Ve druhé třetině zažili slávisté dokonalý šok, raději by se neviděli. Ve 33. minutě prohrávali už 0:5! Všechny góly padly v početní výhodě domácích a celkově čtyři si připsal Růžička. Takový gólový počin zažil v sezóně pouze pardubický Radovan Somík.

Třinecký pětadvacetiletý útočník si připsal v jedenáctém utkání letošního play-off třináctou přesnou trefu! Hodinu a půl před zápasem si vyšel v teniskách a kraťasech na led, kde si deset minut pohrával s pukem. Tohle ladění dopadlo na jedničku.

Z pondělního třineckého veselí ale neměl radost slávistický gólman Miroslav Kopřiva, na toto běsnění neměl nervy. Po pátém gólu šel do branky Dominik Furch. „Deset, deset,“ skandovali domácí fanoušci.

Hokejisté Třince jásají, gólman Slavie Miroslav Kopřiva reaguje na inkasovaný gól sklopenou hlavou.foto: Jaroslav Ožana

Třinec využil dvě přesilovky pět na čtyři a tři pět na tři. Takový koncert dlouho nikdo ve Werk aréně nepamatoval. Slávisté měli po zápase za osm minut. Za tuto dobu čtyřikrát inkasovali.

Na začátku třetí dvacetiminutovky domácí vstřelili šestý gól a Slavia se blížila debaklu, který zažila v předkole play-off v Karlových Varech, odkud si odvezla sedmičku.

Po šesti trefách se domácí fanoušci pustili do oslavných chorálů, hosté v pondělním utkání na obrat už neměli síly. Teď šlo z pohledu Třince v podstatě jen o brankáře Petera Hamerlíka, který mířil k druhému čistému kontu v letošních vyřazovacích bojích. Nedočkal se ho, tři minuty před koncem snížil na konečných 1:6 Lukáš Endál.

Semifinále play-off hokejové extraligy - 5. zápas
Třinec - Slavia 6:1 (1:0, 4:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. M. Růžička (Varaďa, Bonk). 26. Růžička (Zíb, Hrabal), 28. Růžička (Květoň), 31. Květoň (Lojek, Kohn), 33. Růžička (Květoň, Varaďa), 44. Koudelka (Peterek) - 57. Endál (Poletín, Kadlec). Rozhodčí: Baluška, Ország (oba SR) - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 11:11. Využití: 5:1. Diváci: 5028. Stav série: 2:3.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Lojek, Krajíček, Richter, Seman, Hudec - Varaďa, Bonk, M. Růžička - D. Květoň, Kohn, Orsava - Polák, Polanský, Adamský - Hrňa, Peterek, Koudelka. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Slavia: M. Kopřiva (od 33. minuty Furch) - Kadlec, Žižka, Kolařík, Vašíček, Roth, Krejčík - Micka, P. Jelínek, J. Doležal - Pospíšil, Endál, Vondrka - Krenželok, T. Svoboda, Tomica - Jaškin, Sklenář, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice