Hlavní obsah

Překvapili jsme i sami sebe, přiznal ústecký brankář Francouz

MLADÁ BOLESLAV

Nečekaně jednoznačný průběh mělo první barážové utkání o udržení v hokejové extralize mezi Mladou Boleslaví a Ústím nad Labem. Vítěz první ligy byl od první minuty lepším týmem a nakonec po zásluze vyhrál 4:0. O krok se tak přiblížil vysněnému postupu do nejvyšší soutěže.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Ústí nad Labem Pavel Francouz

Článek

"Výsledkem jsme překvapili i sami sebe," přiznal po zápase brankář Lvů Pavel Francouz, který si připsal 27 úspěšných zákroků a zlikvidoval i trestné střílení Zdeňka Bahenského. "Snažil jsem se na zápas dobře připravit a brát ho jako normální utkání v sezoně," uvedl dvacetiletý gólman.

Druhým hrdinou zápasu byl útočník Lukáš Handlovský, který nasbíral tři body za gól a dvě asistence. Slovenský hráč je přitom v Ústí na hostování z Mladé Boleslavi, kde s ním nepočítali. Handlovský ovládl kanadské bodování play off první ligy a dařilo se mu i v prvním barážovém zápase.

"Přál jsem si, abychom v baráži hráli s Kladnem, ale nakonec to je Mladá Boleslav. Neberu to ale osobně, je to hokejový život a jednou jste v tom týmu, podruhé v jiném. A musíte bojovat za ten, který vám dává práci," řekl Handlovský, který se po svém odchodu představil poprvé ve městě automobilů jako soupeř.

Přiznal ale, že před zápasem byl nervózní. "To jsme ale byli všichni. Abych provokoval, to nemělo cenu. Pak člověk nemyslí na hokej, a to je špatné," podotkl Handlovský, který si pochvaloval, že se jeho týmu podařilo hned na začátek soupeře zaskočit.

Hráli jsme svou hru, říká Handlovský

"První zápasy jsou o tom, že oba týmy vyčkávají, kdo co udělá. My jsme začali hrát naši hru, a to se nám vyplatilo. Neznamená to ale, že ve čtvrtek to bude stejné," podotkl Handlovský, který ale věří, že ve druhém zápase budou Lvi hrát ještě lépe.

Před startem série totiž měli dlouhou pauzu. "Ještě jsme do extraligy nepostoupili. Budou to ještě těžké a vyrovnané zápasy," dodal útočník, který hraje extraligovou baráž počtvrté za sebou. V předešlých třech letech měl ale na sobě dres Mladé Boleslavi.

Mladoboleslavští hokejisté byli po zápase nuceni přiznat, že Ústí bylo lepší. "Počítali jsme s tím, že budou hrát dobře, ale chtěli jsme, aby se hrálo podle nás. Nakonec jsme se ale přizpůsobili jejich hře, což jsme nechtěli. Takhle se hrát nedá," řekl brankář Marek Schwarz.

Ten dlouho držel šance Bruslařského klubu na dobrý výsledek, ve druhé třetině ale třikrát inkasoval a bylo prakticky rozhodnuto. "Musíme koukat dopředu, poučit se z chyb a hrál lépe než oni," burcoval Schwarz.

Podle útočníka Davida Vrbaty to mají hosté jednodušší. "My můžeme ztratit hodně. Do extraligy je hodně těžké se dostat. Oni mohou jen získat," řekl Vrbata, který ale ocenil hru soupeře. "Ústí mělo o 120 procent lepší pohyb a z toho vše pramenilo. Tady do toho dali více srdíčka," podotkl.

Ve čtvrtečním druhém zápase se podle něj musí hra Mladé Boleslavi zlepšit. Domácím by také hodně pomohl první gól. "Ten je hodně důležitý. My jsme jim ho dnes věnovali při naší přesilovce, stejně jako další branky. Chtělo by to lepší start," dodal Vrbata.

Reklama

Související témata: