Hlavní obsah

Chci dokázat, že chytat umím, říká brankář Hübl po příchodu do Boleslavi

První trénink s hokejisty Mladé Boleslavi má za sebou zkušený gólman Jaroslav Hübl mladší, který do středočeského klubu přišel z Litvínova na roční hostování. A důvod jeho angažmá je z mladoboleslavské strany jasný: měl by mezi tyčemi nahradit dosavadní ikonu klubu Marka Schwarze, odcházejícího do Finska. „Chci dokázat, že chytat umím,“svěřil se Hübl pro Sport cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Jaroslav Hübl ml. má za sebou první trénink v Boleslavi.

Článek

V posledních pěti letech jste patřil stabilně do základního kádru Litvínova, jste ostříleným extraligovým gólmanem. Jak se ohlížíte za svým dosavadním litvínovským působením?

Za tu dobu jsem poznal při práci několik trenérů. Častěji jsem začínal chytat pod koučem Václavem Sýkorou, potom mě vedli můj otec Jaroslav Hübl starší s Petrem Rosolem. Pak byl chvíli asistentem Jiří Kučera, který převzal tým po mém tátovi. A asistenta mu dělal můj bývalý spoluhráč Jirka Šlégr. Loni se stal hlavním koučem další můj bývalý spoluhráč Robert Reichel. A v závěru nedávno skončené sezóny nás vedl Vladimír Kýhos. Bohužel moje účinkování poznamenalo zranění ze zápasu základní části s Brnem. Play-off jsem většinou strávil na lavičce.

Co předcházelo vašemu odchodu z Litvínova?

V Litvínově, kde jsem doma, se mi líbilo a byl jsem tam spokojen. Po sezóně mi ale bylo sděleno, že si mohu hledat nový klub. Koncem dubna jsem se podrobil operaci ramene. Věnoval jsem se rehabilitaci.

Prý jste měl namířeno do prvoligového Chomutova?

Nějaké jednání proběhlo, ale nakonec tahle varianta padla. Preferoval jsem buď setrvání v extralize, nebo zahraničí. A vzešla z toho Mladá Boleslav.

Dá se předpokládat, že vás zlákal ředitel klubu Hořejší, který předtím působil ve stejné funkci v Litvínově...

Pana Hořejšího samozřejmě znám, ale hodně se v mém příchodu angažoval i sportovní manažer Milan Hnilička, který sestavuje kádr pro sezónu. Před několika lety jsme se potkávali v extralize jako soupeři, když chytal za Liberec.

S jakým úkolem do týmu přicházíte?

Měl bych vytvořit dvojici s Michalem Valentem. A čeká nás těžká práce, abychom nahradili Marka Schwarze. Tomu Boleslav vděčí za to, že se třikrát zachránila v baráži.

A co noví spoluhráči?

Už na svém prvním tréninku jsem měl možnost potkat se s Davidem Výborným, který přišel ze Sparty. Jeho příchod je důkazem, že to letos chtějí v klubu někam dotáhnout.

Přijde do Boleslavi i útočník Balaštík ze Zlína?

Tak to nevím. Samozřejmě jsem to četl v tisku a třeba na tom něco bude. Ale jsem v klubu první den a Jardu Balašíka jsem tady ještě neviděl (smích).

Uvažoval jste už o ambicích Boleslavi?

Myslím, že bychom se mohli pohybovat na hranici předkola play-off a přál bych si, abychom skončili po základní části do desátého místa.

Reklama