Hlavní obsah

Dostat se zpátky do reprezentace bude těžké, míní plzeňský útočník Kovář

Marně v dubnu hokejový útočník Jan Kovář pomáhal celku Ústí nad Labem v boji o postup do extraligy. Ani jeho střelecké schopnosti nestačily Severočechům ke zdolání soupeře z Mladé Boleslavi v baráži. Nyní je nadějný forvard zpátky v Plzni a chystá se na další extraligovou sezónu. „A pokusím se dostat i do reprezentace, i když to bude hodně těžké,“ říká 21letý hokejista v rozhovoru pro Sport cz.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jan Kovář (vpravo) v dresu Plzně.

Článek

Jak se ohlížíte za svým hostováním v prvoligovém Ústí?

Vzpomínám na to docela rád a vůbec nelituji toho, že jsem tam krátce působil. Jistě by pro mě i ústecké kluky bylo lepší, kdyby se postoupilo. Ale už je to za námi a nemá cenu se probírat v tom, proč to Ústí nevyšlo.

Jste dál v kontaktu s nedávnými ústeckými spoluhráči?

Už moc ne. Jenom s brankářem Pavlem Francouzem, který je také Plzeňákem a občas se doma vidíme. Vím, že starší hráči prodloužili v Ústí smlouvu a myslím si, že příští rok mohou být kluci v baráži znovu.

Co říkáte na letní přípravu Plzně?

Při výpomoci v Ústí jsem měl nějaké zdravotní problémy, ale už je to v pořádku. Zapojil jsem se normálně do tréninků v Plzni a ještě nás čeká jejich druhá polovina před tím, než půjdeme na led.

Pomýšlíte už na příští sezónu v extralize?

Určitě. Plzeň měla v posledních dvou letech výbornou základní část. Ale v play-off to bylo horší. Je na nás, abychom dokázali něco víc.

V srpnu a na počátku září vás čeká turnaj European Trophy. Co si od něj slibujete?

Bude to zajímavé pro diváky i pro nás. Potkáme se se soupeři z jiných evropských lig a poznáme, co to obnáší. Náš kádr se rýsuje docela dobře a snad v turnaji obstojíme.

Před rokem a půl jste si vyzkoušel i reprezentační dres. Máte znovu šanci na start v národním týmu?

Doufám, že ano, ale to je daleko. Musím hlavně předvádět výkony v plzeňském týmu a teprve podle toho se může odvíjet případná pozvánka do reprezentace.

Reklama

Související témata: