Hlavní obsah

Mám jasno, chci dát přes dvacet gólů, hlásí boleslavská posila Balaštík

MLADÁ BOLESLAV

Vyhnout se konečně barážové účasti o udržení v extralize. Kvůli splnění tohoto cíle angažovalo vedení mladoboleslavským hokejistů několik zkušených borců. Tým bude v nové sezóně hodně spoléhat na góly útočníka Jaroslava Balaštíka, který si je toho vědom. „Chci dát víc branek než loni za Zlín,“ prozradil svoje přání protřelý forvard pro Sport.cz.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tohle už je minulost. Radost zlínského Jaroslava Balaštíka. Od nové sezóny bude dávat góly za Boleslav.

Článek

V přípravě nastupuje Balaštík v útoku s Davidem Výborným a Romanem Tomasem. Tedy trojice nových mužů v sestavě vedle sebe, což ale nepřekvapuje.

„Ani mě nezaskočilo, že nás dal trenér dohromady. Vypadá to, že takhle bychom mohli začít i extraligu. Už v přípravě si vyhovíme. David Výborný je po přestupu ze Sparty velkou osobností, lídrem. A exvítkovického Romana Tomase známe i z jeho bývalých působišť jako skvělého bruslaře. Hodí se k nám typově i do kombinace. Jsme nasazovaní jako první lajna a chceme tuhle pozici potvrdit,“ svěřil se Balaštík.

Ve Zlíně měl řadu let po svém boku Petra Lešku. Mohli hrát doslova poslepu. Teď se jejich cesty rozešly. „Musím si zvyknout na to, že hraji vedle nových spoluhráčů a v jiném mužstvu. I to patří k hokeji. Jsem prostě v Boleslavi a mám štěstí, že David Výborný s Peťou Leškou jsou velice podobní hráči s perfektní přihrávkou, prostě chytří centři,“ porovnal největší změnu po svém hokejovém přestupu.

Pomalu se adaptuje 

Jak je zatím spokojen v Boleslavi? „Odehrál jsem už čtyři zápasy. Pomalu se adaptuji na nové sportovní i mimohokejové prostředí. Do ligy zbývá relativně dostatek času, abychom vypilovali důležité herní věci. V každém utkání se snažíme udělat nějaký posun,“ uvažoval kanonýr.

Středočeský tým nestartuje na rozdíl od dalších českých klubů v European Trophy. „Boleslav se nepřihlásila. Asi by to bylo ekonomicky náročné, takže nemá cenu nad neúčastí lkát. Vyhovuje mi model tuzemské přípravy se dvěma zápasy v týdnu,“ konstatoval Balaštík.

A jako na typického střelce na něj pasuje otázka, kolik gólů by chtěl dát v dalším ročníku extraligy? „V tom mám jasno. Určitě přes dvacet. Přál bych si, abych byl lepší, než loni, kdy jsem vstřelil za Zlín v základní části dvaadvacet branek. Snad mi to tam bude padat. Máme dobrý mančaft a doufám, že budu týmu něco platný,“ naznačil odhodlání nový muž v boleslavských barvách.

Reklama