Hlavní obsah

První Pardubice si pohrály s Vary, Západočeši jsou po debaklu poslední

PRAHA

První představení v letošní sezóně před svými fanoušky odehráli hokejisté Karlových Varů. Ale šlo spíše o tragédii. V dohrávce třetího kola Tipsport extraligy úřadovaly na jejich ledě Pardubice, vyhrály 7:3. Tým trenéra Pavla Hynka vyhrál i podruhé, Vary zase podruhé padly. Hosté se usadili na prvním místě tabulky, domácí jsou poslední.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Pokořený karlovarský gólman Lukáš Mensator. V duelu s Pardubicemi inkasoval celkem šestkrát.

Článek

Že se schyluje ve Varech k nelichotivému výsledku pro domácí, ukázalo už prvních dvanáct minut zahajovací třetiny. Starý, Elkins a Somík poslali hosty do třígólového vedení. Pardubický brankář Růžička si připsal sice deset zásahů, ale ani jednou nekapituloval. A to bylo rozhodující.

V uplynulé sezóně Vary vyhrály tři ze čtyř klání s Pardubicemi, ve středu tomu po úvodní dvacetiminutovce moc nenasvědčovalo. Domácí maskot Varan Karlos, který slavil první narozeniny, měl zatím smutný večer. Nakonec byl i na konci.

Naději na obrat přinesl Kumstát, který využil odražený puk po střele Skuhravého. Stav 1:3 už nevypadl tak hrozivě. Jenže za dvě minuty hosté opět utekli na rozdíl tří branek, v polovině zápasu Rákos upravil na 1:4. A nebyl konec gólovým hodům.

Hokejisté Pardubic oslavují jednu ze sedmi branek na ledě Karlových Varů.foto: ČTK/Jan Sokol

Puk neudržel brankář Mensator a Bartek vstřelil pátý gól Pardubic. Na polovinu utkání dostatečná podívaná. Pro domácí fanoušky spíše situace, která nebyla pro kardiaky. Zvláště, když šestá trefa přišla za pár střídání. Mezi střelce se zapsal i Buchtele a do branky domácích šel Benda.

Po čtyřiceti minutách bylo o bodech rozhodnuto, teď už šlo jen o konečné skóre. Na začátku třetí části Zaťovič snížil na 2:6, ale šlo v podstatě jen o kosmetickou úpravu. Stále nebyl konec. Druhou trefu v utkání si připsal Radovan Somík, který stihl i dvě přihrávky - 2:7. Za 89 sekund zaokrouhlil počet gólů na deset Pech a uzavřel produktivní večer na 3:7.

Dohrávka 3. kola hokejové extraligy:
Karlovy Vary - Pardubice 3:7 (0:3, 1:3, 2:1)
Branky a nahrávky: 28. Skuhravý (Kumstát), 42. Zaťovič, 57. Pech - 2. Starý (Koukal, Kolář I), 6. Elkins (Bartek), 12. Somík (Bartek), 30. Rákos (Zohorna, Sim), 31. Bartek (Kočí, Somík), 34. Buchtele (Kousal, Somík), 56. Somík (Bartek, Elkins). Rozhodčí: Šindler, Homola - Bejček, Charvát. Vyloučení: 6:5. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 3132.
Karlovy Vary: Mensator (34. Benda) - Nosek, Gulaši, Bombic, Gřegořek, Gründling, Prošek, M. Rohan, Látal - Kumstát, Skuhravý, Košťál - T. Klíma, Pech, Zaťovič - Bartánus, Melenovský, Dej - Zucker, Vachovec, Kuběna. Trenéři: Baďouček, Pešout a Kněžický.
Pardubice: Růžička - Kolář II, Píša, Kočí, Sičák, Borer, Benák, Nakládal - Starý, Koukal, Kolář I - Somík, Elkins, Bartek - Rákos, Zohorna, Sim - Buchtele, Radil, Kousal - Nahodil. Trenéři: Hynek a Lubina.

Reklama

Související témata: