Hlavní obsah

Třígólová smršť skolila Karlovy Vary na Jágrově Kladně

KLADNO

Nabraný kurz nezměnili. Hokejisté Karlových Varů prožívají smutný start do extraligové sezóny. Trudnou realitu potvrdili i v pátek na Kladně, prohráli 3:4, když tři góly počítali už po čtrnácti minutách. S Pardubicemi předtím dostali sedmičku, naposledy čtyři a jsou stále bez bodu. Naopak domácí Rytíři vyhráli potřetí v řadě a nadále dělají radost šéfovi Jaromíru Jágrovi, který je sleduje z Philadelphie.

Foto: Petr Horník, Právo

Brankář Karlových Varů Lukáš Mensator

Článek

Uběhlo 125 sekund a druhá střela domácích byla gólová. Knotek zápěstím pod horní tyčku překonal brankáře Mensatora, ten neměl šanci. Poté Kladno v poklidu ubránilo přesilovku. V deváté minutě chyboval karlovarský obránce Dej a Kalla bez problémů zvýšil na 2:0. V následující početní výhodě Rytíři další gól nepřidali, ale hosty motali podle svých představ.

Ve čtrnácté minutě přišla další chyba v obraně hostí, tentokrát byl hříšníkem Košťál, který vyhazoval puk, ale ideálně namazal protihráči a Miloslav Hořava, který nastoupil k prvnímu zápasu za Kladno po pěti letech, zvýšil na 3:0. Po tomto stavu lidé tleskali, ale gólman Mensator prožíval chvíle hrůzy. V minulém utkání proti Pardubicím inkasoval šest gólů za 34 minut. V pátek za 14 minut další tři. Lehké počty - 48 minut a 9 gólů. Odvahu ale neztratil, nastoupil i do druhé třetiny.

Hosté začali po 28 sekundách v pěti proti čtyřem, ale nic. Naopak Mensator poznal zvuk své tyčky. Za tři minuty u něj zvonilo opět.

Zaťovič držel Vary 

Hosté měli šance v přesilovce, ale malý důraz je nedovedl k brance, která by znamenala snížení. V oslabení mohl ve 30. minutě dát gól Kumstát, který jel sám na Cikánka, ale ani on neuspěl. Marnost nad marnost.

Naopak šanci měli domácí - 79 sekund pět na tři. Ale zaváhali, větší příležitost si nepřipravili. Kladno nedalo, Vary ano. První útok po přesilovce a Zaťovič v 33. minutě snížil na 1:3. Ovšem radost chvilková. Za dvě minuty kapitán Patera upravil na 4:1. Vystřelil, puk se odrazil zpět a kladenská desítka puk napodruhé uspěla. „Dejte jim bůra, dejte jim bůra,“ zpívali domácí fanoušci.

Jedenadvacet sekund před koncem prostřední části hosté snížili, opět se nemýlil Zaťovič a Cikánek mohl zpytovat svědomí. Střela pod horní tyčku od mantinelu překvapila všechny na stadiónu. Ze hry v této části odstoupil karlovarský kapitán Václav Skuhravý, kterého vyřadilo zranění.

V páté minutě třetí třetiny nastalo drama, které po první dvacetiminutovce moc fanoušků na Kladně neočekávalo. Košťál odčinil svoji chybu z první třetiny, našel Pecha a ten snížil na 3:4, Kladno mělo pech.

Blízko k srovnání stavu byly Vary při početní výhodě, do konce základní hrací doby chybělo deset minut, ale Kladno ubránilo jediný gól, který mělo navrch.

Vše mohl vyřešit pět minut před koncem Hovorka, který si dojel puk a jel sám na Mensatora, ale zkušený karlovarský gólman si s nájezdem poradil. Další gól už nepadl. Kladno potřetí vyhrálo, hosté potřetí v této sezóně padli.

Kladno - Karlovy Vary 4:3 (3:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Knotek (L. Procházka), 9. Kalla (Dragoun, Skrbek), 14. M. Hořava (Patera), 35. Patera (Lepine) - 33. Zaťovič (Pech), 40. Zaťovič (Klíma), 45, Pech (Košťál). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:4. Bez využití. Diváci: 3585.
Cikánek - Procházka, Piskáček, Lepine, Toman, Drtina, Skrbek, Růžička - Hořava, Patera, Hlaváč - Kalla, Hovorka, Dragoun - Kuchler, Knotek, Bicek - Valský, Lukáč, Kafka - M. Látal. Trenér: Vojta.
Mensator - Gründling, Bombic, Nosek, Gřegořek, Gulaši, Prošek, J. Látal, Rohan - Melenovský, Kuběna, Skladaný, Klíma, Zaťovič, Pech, Vachovec, Košťál, Dej, Skuhravý, Bartánus, Kumstát. Trenér: Baďouček.

Reklama

Související témata: