Hlavní obsah

Litvínovu vyšla třetí třetina a porazil Kometu Brno

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova porazili ve 4. kolo extraligy Kometu Brno 4:1. O osudu zápasu, jehož stav byl po druhé třetině vyrovnaný 1:1, rozhodli třemi góly v průběhu třetího dějství Martin Hujsa, Vojtěch Kubinčák a Viktor Hübl.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Viktor Hübl z Litvínova (vlevo) a brněnský hráč Radim Hruška s epřetahujív souboji v utkání 4. kola extraligy.

Článek

Už ve druhé minutě vystihl brněnskou rozehrávku Gerhát, nabil Hanzalovi, ten ale ani nadvakrát nepřekonal gólmana Hoviho. O chvíli později na finského čaroděje nevyzráli ani Hujsa s Jenáčkem. A tak udeřilo na druhé straně. V první brněnské šanci dorazil puk za bezmocného Volkeho slovenský forvard Podkonický a poslal hosty do vedení. Hosté byli v ráži a mohli svůj náskok navýšit, ale Bičánkovu ránu od modré domácí brankář se štěstím vyrazil.

Následně prověřil Hoviho střelou švihem z mezikruží Hübl. V polovině prvního dějství zaváhal na obranné modré Brejčák a rázem se na Volkeho řítil Pospíšil, domácí brankář ale jeho kličku zastavil levým betonem. Hosté mohli litovat, neboť místo zvýšení se rozsvítilo červené světlo za zády jejich brankáře, když se střelou bez přípravy krásně trefil domácí kanonýr Lukeš a srovnal stav.

Střelec úvodní branky zápasu Komety proti Litvínovu Andrej Podkonický příjmá gratulace od spoluhráčů.foto: ČTK/Libor Zavoral

Ve 23. minutě vystihl domácí rozehrávku brněnský obrovitý obránce Valach, ale na Volkeho si nepřišel. V polovině utkání nahodil puk na branku Kubinčák, tam ho ještě tečoval a následně i dorážel Lukeš, ale stav se neměnil. Ve 33. minutě se proháčkoval mezi hostujícími obránci opět aktivní Lukeš, ale opět ztroskotal na hostujícím brankáři. Hosty mohl poslat do vedení Dlouhý, jenže v dobré příležitosti mu sjel kotouč z hole a netrefil branku. V závěru druhé části ještě vystrašil Volkeho jedovatou ranou od modré Bičánek, ovšem jeho pokus šel těsně vedle branky.

V úvodu závěrečné třetiny se domácím podařilo zvrátit nerozhodný stav na svou stranu. Postaral se o to svým prvním gólem v černožlutém dresu slovenský centr Hujsa. Ve 46. minutě si Verva vedení pojistila, když Kubinčák byl před brankou nikým neatakovaný a zavěsil. Ihned vzápětí byl v dobré příležitosti Hanzl, ale na Hoviho nevyzrál. A tak udeřila opět první útočná formace domácích. Kubinčák nabil Hüblovi a ten ranou do horního růžku nedal Hovimu šanci.

HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 11. Lukeš (V. Hübl, Pojkar), 42. Hujsa (Frolík, Jenáček), 46. Kubinčák (Lukeš, Pojkar), 56. V. Hübl (Kubinčák) - 4. Podkonický (Pospíšil). Rozhodčí: Lacina, Souček - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4850.
Litvínov: Volke - Pojkar, Kubát, Stříteský, Jareš, Kousalík, Gula, Černošek, Brejčák - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Gerhát, Hanzl, Ručinský - Jenáček, Hujsa, Frolík - Trávníček, Heinisch, Bojer. Trenéři: Kýhos a Kučera.
Brno: Hovi - Švrček, Žižka, Kempný, Bičánek, Valach, Malec - Pospíšil, R. Hruška, Podkonický - Erat, L. Čermák, Hubáček - Jaroslav Svoboda, Holec, Dlouhý - H. Zohorna, Koreis, Jankovič (32. Jakub Svoboda). Trenéři: Venera a Oslizlo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.