Hlavní obsah

Köhler rozhodl v nájezdech o výhře Zlína na Slavii 5:4

PRAHA

Hokejisté Slavie prohráli ve 14. kole extraligy se Zlínem 4:5 po samostatných nájezdech a připsali si pátou porážku v sedmém domácím utkání v této sezoně. Pražané vedli 3:1 i 4:3, ale 28 vteřin před koncem vyrovnal Petr Leška a v rozstřelu rozhodl Bedřich Köhler. Zlín je tak v tabulce druhý o bod za Českými Budějovicemi.

Článek

Po úvodní pasáži utkání, která šance nenabídla, se dostal do vedení v šesté minutě Slavia. Při Lučkově vyloučení našel Růžička Kůrku, který svou sedmou trefou v sezoně otevřel skóre. Slavia byla aktivnější a ve 12. minutě se dočkala zvýšení, když Jelínek prostřelil Horčičku mezi betony. Zlín se v dalším oslabení při vyloučení Linharta ubránil stejně jako Slavia při Jelínkově trestu.

Zlín dokázal snížit ve 25. minutě, kdy Linhartovo nahození od modré čáry tečoval Finsterle a gólman Furch, který skvěle zaskočil za Kopřivu, inkasoval poprvé po více než 93 minutách. Vrátit dvoubrankové vedení mohl nejdříve Čermák, ale bekhendem na Horčičku nevyzrál. Ve 29. minutě uvolnil Svoboda Růžičku, který už střelou z mezikruží mezi betony zlínského gólmana zvýšil náskok.

Slavia na konci druhého dějství nevyužila 55 vteřin trvající přesilovku pěti proti třem po vyloučeních Čajánka a Řezníčka a Zlín ve třetí části rychle srovnal stav. Nejdříve v 45. minutě fauloval Ondráčka Šulc a nařízené trestné střílení zlínský útočník s přehledem proměnil. Za 92 vteřin se znovu Ondráček trefil v oslabení. Hertl chtěl za brankou přihrát Krejčíkovi, který předtím ztratil hokejku, a kotouč se dostal k Ondráčkovi, který u levé tyče nadvakrát překonal Furcha.

Zlín ožil, ale při Šulcově vyloučení Kadlec vysunul Sklenáře, který únik zakončil úspěšně mezi Horčičkovy betony. V 56. minutě dotlačili hosté ve skrumáži puk za Furchova záda, ale sudí Minář stojící za brankou těsně předtím přerušil hru v domnění, že už má slávistický gólman kotouč pod kontrolou. Zlín se přeci jen dočkal vyrovnání 28 vteřin před koncem při power play, když slávistická obrana zapomněla před Furchem Lešku, který měl čas na bekhendový blafák mezi Furchovy nohy.

V nastavení při Čajánkově vyloučení Slavia nerozhodla a v rozstřelu se trefil jen Köhler. Gólmana Sedláčka, který na nájezdy nahradil Horčičku, nepřekonal ani jeden ze slávistických střelců.

HC Slavia Praha - PSG Zlín 4:5 po sam. nájezdech (2:0, 1:1, 1:3 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Kůrka (V. Růžička ml., T. Svoboda), 12. P. Jelínek, 29. V. Růžička ml. (T. Svoboda, Sklenář), 51. Sklenář (Kadlec) - 25. Finsterle (Linhart, Leška), 45. Ondráček z tr. střílení, 47. Ondráček, 60. Leška (O. Veselý, T. Sýkora), rozhodující sam. nájezd Köhler. Rozhodčí: Minář, Trombík - Bejček, Charvát. Vyloučení: 3:7, navíc V. Růžička ml. (Slavia) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 3170.
Slavia: Furch - Kadlec, Kolařík, Kuboš, Šulc, Roth, Vašíček, J. Krejčík, od 48. navíc Špelda - Kůrka, Krenželok, Tomica - T. Svoboda, V. Růžička ml., Sklenář - Kalus, P. Jelínek, J. Doležal - Micka, T. Hertl, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.
Zlín: Horčička (na nájezdy J. Sedláček) - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Míka, Lučka, Tesařík, Řezníček - Finsterle, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Holík, Roman Vlach, Ondráček - Honejsek, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

Reklama

Související témata: