Hlavní obsah

Liberec vyhrál doma podeváté v řadě, Zlín přetlačil v prodloužení

LIBEREC

Hokejisté Liberce porazili ve 20. kole extraligy Zlín 2:1 v prodloužení a vyhoupli se na čelo tabulky, když o bod přeskočili Spartu a České Budějovice. O deváté domácí výhře Bílých Tygrů za sebou a celkově sedmé z posledních osmi utkání rozhodl v 65. minutě z trestného střílení útočník Milan Bartovič.

Článek

Zápas odstartovaly velké šance na obou stranách. Za Severočechy byl blízko brance Bartovič a za hosty Veselý, brankáři Pinc a Sedláček se ale v úvodu vyznamenali. Další šance přibyly až v závěru třetiny, kdy Vantuch a Bartovič nevyzráli na brankáře Zlína.

Berani v úvodu druhého dějství přehrávali Liberec, ale domácí držel Pinc. Postupně vychytal Čajánka, Důrase a při dalším pokusu hostů mu pomohl obránce Štich, když z brankoviště vyboxoval puk do bezpečí.

V polovině třetiny pak udeřili Bílí Tygři. Hay napřáhl v přesilovce od modré čáry a nic nevidící Sedláček kapituloval. V 36. minutě ale Zlín přišel s rychlou odpovědí. Vlach předložil puk Holíkovi a ten ho procedil mezi Pincovy betony.

V závěrečné části se oba týmy soustředily především na defenzivní činnost, a tak ani brankáři neměli příliš mnoho práce. Téměř pět a půl tisíce diváků tak zvedly ze sedadel až šance Haye a Holíka, ale ani jedna neskončila brankou, a tak zápas doputoval do prodloužení.

Závěr zápasu však přinesl pořádné drama. Nejdříve mohl rozhodnout Ondráček v trestném střílení, když ho fauloval Dušek. Zlínského útočníka ale vychytal Pinc. Následně dostal stejnou šanci právě za Ondráčkův prohřešek Bartovič, který se nemýlil a vystřelil Liberci bod navíc.

Liberec - Zlín 2:1pp (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 31. Hay (Čakajík, Kudrna), 65. Bartovič z tr. střílení - 36. Holík (Roman Vlach, Ondráček). Rozhodčí: Kalivoda, Turčan - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:0. Diváci: 5493.
Pinc - Derner, Trončinský, Výtisk, Čakajík, Hay, Holub, Štich, Kajínek - Kudrna, P. Nedvěd, Bartovič - Bortňák, Vak, Vantuch - Bárta, Urban, Dušek - Jonák, Bulíř, Kica. Trenéři: Kalous a Pešán.
Sedláček - Galvas, Zámorský, Tesařík, Řezníček, Hamrlík, Linhart - Honejsek, Leška, Köhler - O. Veselý, Čajánek, Důras - Holík, Roman Vlach, Ondráček - Kubiš, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

Reklama