Hlavní obsah

Hokejový mistr nechystá třinecký beton, chce po hráčích více obětavosti

PRAHA

Dvanáctý den v měsíci dubnu roku 2011 přepsal hokejovou historii v Třinci, Oceláři získali a dlouho slavili první mistrovský titul. Pohár, zlaté medaile, slivovička... Led ve Werk areně se proměnil v jeden velký slavící parket. O sedm měsíců později se na titul a křepčení jen občas vzpomene. V probíhající sezóně jede vše nanovo a Třinec je šestý. Loni po polovině základní části byl druhý.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Spokojení fanoušci hokejistů Třince

Článek

Letos šestá příčka a 42 bodů, loni druhá pozice a 50 bodů. Letos o devět vstřelených gólů méně a o dva inkasované více.

„Naším plánem před sezónou bylo získat v každé čtvrtině více než 20 bodů. Jak se to zatím vyvíjí, mrzí nás především odstup od mužstev na první a druhé příčce. Vyrovnanost ligy je ale úžasná a rozhoduje každý detail. Druhá část sezóny bude ještě složitější,“ pověděl pro klubový web trenér Břetislav Kopřiva.

Zvláště doma má mistr co zlepšovat. V tomto porovnání je Třinec třetí nejhorší ze všech mužstev. Z třinácti utkání sedmkrát prohrál. „Tahle negativní bilance se s námi bohužel táhne. Možná je to proto, že jsme před svým publikem chtěli hrát až moc ofenzivně, chtěli jsme dát za každou cenu nějakých pět šest branek a zapomněli na zadní vrátka,“ vysvětlil přemíru snahy kouč. Naopak venku je úřadující šampión co do počtu bodů druhý nejlepší. Za třináct utkání bral sedm výher.

Produktivitě vládl Růžička, který odešel do KHL 

V uplynulém ročníku extraligy táhl Oceláře v produktivitě především Martin Růžička. Zvláště jeho představení v play-off zanechalo velký dojem. Takový, že nyní hraje Kontinentální ligu. Po základní části extraligy v minulém ročníku měl téměř bod na utkání, vstřelil 24 gólů a na 26 přihrál.

Letos jsou v čele třineckého bodování David Květoň a obránce Lukáš Zíb, oba mají 18 bodů. Při tomto tempu za Růžičkou zaostanou o 14 bodů. Brankařská dvojice Peter Hamerlík a Martin Vojtek si drží obdobnou úspěšnost jako loni. S přesilovkami mohou být v Třinci celkem spokojeni, loni byly ale o něco lepší. V nastřílených gólech je mistr druhý nejlepší, v obdržených patří do lepší poloviny. Při součtu všeho vychází pro Oceláře po polovině základní části šesté místo, které je posledním pro přímý vstup do play-off.

„Musíme se zaměřit na defenzívu. Tím ovšem nechci naznačit, že budeme jen betonovat a zkoušet pouze vyčkávací taktiku. Tenhle styl nám není příliš blízký. Musíme zlepšit obětavost hráčů. Je třeba stále tvrdě pracovat. Musíme podávat stabilnější výkony," dodal Kopřiva.

Mistrovský Třinec letos a před rokem po 26. kole
Tabulka6. místo2. místo
Ztráta na prvního11 bodů na Spartu3 body na Vítkovice
Body4250
Skóre80:6889:66
Výhry1316
Prohry1310

Reklama

Související témata: