Hlavní obsah

Lidi nás s Hubasem museli mít za magory, směje se Tomáš Divíšek

Za Davos odehrál na začátku sezóny jen sedm zápasů, a tak raději zvolil hostování v Kometě, jíž už v předminulé sezóně pomáhal k záchraně v extralize. Dvaatřicetiletý hokejový útočník Tomáš Divíšek považuje návrat do Brna pro sebe za nejlepší řešení.

Foto: www.hc-kometa.cz

Tomáš Divíšek v dresu Komety Brno.

Článek

Vybíral jste z více možností?

Dostal jsem i pár jiných nabídek. Ta z Komety byla ovšem zdaleka nejkonkrétnější. S jejím sportovním manažerem Pavlem Zubíčkem jsem byl ve Švýcarsku často v telefonickém kontaktu a v konečné fázi jsme byli dohodnuti během chvilky. Jsem hrozně rád, vždyť Brno je vyloženě hokejové město. A nastupuju tady do extraligových zápasů zcela pravidelně.

Proč jste toho odehrál v Davosu tak málo?

Brali mě tam za jednoho z cizinců, u něhož se předpokládalo, že bude kvůli zranění delší dobu chybět. Jenže on se takřka zázračně za týden uzdravil. V sestavě tak na mě zbylo málokdy místo. Víc jsem toho ve Švýcarsku natrénoval než odehrál.

Takže litujete, že jste do Davosu šel?

To v žádném případě. Poznal jsem jiné tréninkové metody a nabral v zahraničí nové zkušenosti. Taky jsem se zdokonalil v němčině. Možná to zní divně, ale já krátké působení ve Švýcarsku nepovažuju za žádný neúspěch. Však mě odtud ani nikdo nevyhazoval. Tamní funkcionáři mě naopak přemlouvali, abych zůstal, avšak to, že odehraju víc než jen pár utkání za měsíc, mi pochopitelně zaručit nemohli. Rozešli jsme se v dobrém.

Čím se liší švýcarská liga od české?

Je o něco rychlejší, ovšem hráči nejsou zase zdaleka tak dobře technicky vybaveni. Někdy se tam útočí až příliš bezhlavě a do plných. Divákům se ale takový hokej líbí.

Po návratu do Brna vás trenér Venera zařadil do útočné formace s kamarádem Petrem Hubáčkem. Vaše cesty se ovšem zase záhy rozešly. Co říkáte na jeho odchod do Finska?

Petra chápu. Zhruba dva dny dopředu nám naznačoval, že zřejmě odejde. Je mu už taky přes třicet a chtěl zřejmě ještě využít příležitosti zajistit finančně sebe i rodinu. A taky ho možná trochu štvalo, že za Kometu nepodával po svém návratu z Vítkovic takové výkony, jaké si on i fanoušci představovali.

Tomáš Divíšek v dresu Komety Brno (vlevo) bojuje s vítkovickým Peterem Húževkou.foto: www.hc-kometa.cz

I za tak krátkou dobu jste si ale užili hodně legrace. Prý jste si řekli, že on bude na ledě LaFontaine a vy Savard. Jak jste se cítil v této roli?

S tím přišel Hubas. Úplnej blázen. Pořád seděl u počítače a vyhledával na YouTube nějaké povedené akce z NHL. Ukazoval mi, jaké parádičky LaFontaine se Savardem předváděli a že prý je zkusíme napodobit. Tak jsem mu to odkýval. Pak jsem zaslechl, že to Petr po jednom extraligovém střetnutí vykládal i novinářům. Musel jsem se hrozně smát. Byl jsem z toho hotovej. Když si to lidi přečetli, museli nás mít za úplný magory. Já si budu radši hrát na Křemílka nebo Vochomůrku, ale hlavně musím být mužstvu co platný a dávat nějaké góly. S Petrem ale byla velká sranda, budu na těch pár týdnů, které jsem s ním teď v Brně strávil, rád vzpomínat.

Líčil vám taky, jak na začátku sezóny překonal při samostatných nájezdech dvakrát plzeňského brankáře Svobodu?

Viděl jsem to v Davosu na internetu. A vzpomněl jsem si na něj v úterý, kdy jsme naopak s Plzní penaltový rozstřel prohráli.

Kam byste to chtěl s Brnem v této sezóně dotáhnout?

Skupinu play out jsem si už s Kometou jednou zahrál. Samozřejmě udělám všechno pro to, aby se skvělí brněnští fanoušci už konečně dočkali minimálně předkola play off. Hrozně mě štve, jak poslední dobou ztrácíme dobře rozehrané zápasy.  Chce to teď nastartovat nějakou vítěznou sérii a vrátit se do elitní desítky.

V Brně se vám líbí?

Určitě. Zázemí pro hokej se tady za rok a půl, co jsem byl pryč, zase o něco vylepšilo. Avšak Brno se mi hodně zamlouvá i jako město. Jsou zde velmi příjemní lidé.

Kam jste kromě haly nejčastěji po návratu zavítal?

Do oblíbeného nákupního střediska Vaňkovka. Rád projdu s kamarády obchody anebo si sedneme na kafe.

A co jste ještě v Brně nestihl?

Posedět ve vyhlášené hospodě na Bláhovce. Chystám se tam na pivko teď v reprezentační pauze.

Reklama