Hlavní obsah

Šlégr: I bez klíčových opor jsme ukázali kvalitu

LITV9NOV

Dvanáct bodů z pěti zápasů! Takový příspěvek si připsali do tabulky extraligy hokejisté Litvínova po nedávné trenérské výměně. A to je možná více, než sami předpokládali. I díky této sérii se posunuli na solidní deváté místo.

Foto: archiv

Zleva Martin Ručinský, gepard Vervák a Jiří Šlégr.

Článek

Přitom litvínovští fanoušci nesli nelibě odvolání kouče Kýhose a příliš nevěřili novému triumvirátu na střídačce. „Negativní reakce diváků jsme vnímali, ale vždy tvrdím, že hokej je hlavně o výsledcích. Když jsme s trenérem Jirkou Kučerou a asistentem Viktorem Lukešem přebírali mužstvo, věřili jsme v jeho sílu,“ uvedl Jiří Šlégr, vedoucí realizačního týmu.

Litvínov včera vydřel vítězství nad Slavií za tři body, i když prohrával 1:2. Po Kubinčákově vyrovnání rozhodl Hujsa z trestného střílení. „Kvalita kádru se potvrdila i v zápase, kdy nám chyběli klíčoví útočníci František Lukeš, Ručinský a Trávníček. Tedy hokejisté, kteří dávají góly a tvoří naši ofenzivu. I bez nich jsme zvládli zápas o šest bodů a to je pro nás známka, že můžeme bojovat o play off,“ tvrdil Šlégr.

Jak si nová trojice rozdělila úlohy na střídačce? „Nevím, jestli jsem motivátor, nebo koordinátor, jak mě kluci v legraci nazývají. Všichni společně se bavíme o tom, co je zapotřebí. Zatím naše spolupráce funguje, kluci si naše pokyny berou k srdci. Ale nechceme létat v oblacích. Hlavně se zaměřujeme na kvalitní obranu a jsme rádi, že tým drží gólman Franěk,“ líčil Šlégr.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice