Hlavní obsah

Skórujeme i dobře bráníme, libuje si Viktor Hübl

LITVÍNOV

Se čtrnácti góly je zkušený útočník Viktor Hübl nejlepším střelcem hokejistů Litvínova. K této bilanci přidal i sedmnáct asistencí, takže figuruje na skvělém čtvrtém místě kanadského bodování celé extraligy. Patří k nejlepším hráčům nejvyšší soutěže a je jasné, že na něj bude litvínovský klub spoléhat i nadále v bojích o play-off.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Viktor Hübl z Litvínova (vlevo) a brněnský Radim Hruška

Článek

Jak se jeden z lídrů severočeského celku dívá na úspěšné výsledky HC Verva? „Bojujeme pokaždé až do konce. Se Slavií jsme otočili nepříznivý vývoj v zápase, kdy šlo oběma soupeřům takříkajíc o šest bodů. Z posledních pěti kol po trenérské výměně jsme nasbírali dvanáct bodů. Důležité je, že skórujeme, ale navíc i dobře bráníme. A drží nás gólman Petr Franěk, který dostává málo gólů. Prostě zavřel bránu a má formu,“ tvrdil protřelý forvard, který ale momentálně postrádá vedle sebe v útoku zraněného Františka Lukeše.

„To je velká ztráta. Jsme sehraní ve formaci s Vojtou Kubinčákem a najednou nám Franta Lukeš kvůli operaci kolena chybí. Nezbývá nic jiného, než aby se ho snažili nahradit kluci, kteří zatím nedostávali tolik příležitostí,“ uvažoval Hübl.

Kolik by chtěl dát v sezóně gólů? „Teď to neřeším. Uvidíme, jak mi to tam bude padat. Doufám, že nějaké branky ještě přidám,“ usmál se útočník.

Na současnou reprezentační přestávku v extralize má dvojí pohled. „Na jednu stranu je škoda, že liga nepokračuje rychle dál, protože se nám daří. Ale zároveň potřebujeme, aby se uzdravili marodi, a celkově si snad odpočineme,“ dodal Viktor Hübl.

Extraliga má pauzu do 20. prosince, kdy Litvínovští hostí Zlín.

Reklama

Související témata: