Hlavní obsah

Chabada se v noci ještě budí

PRAHA

Obnovenou premiéru absolvoval hokejový útočník Martin Chabada v dresu Sparty při úterním zápase proti Liberci. Do Prahy přiletěl ze zámoří až dva dny před utkáním, a tak aklimatizace ještě není ideální.

Článek

"Asi to ještě chvíli potrvá, pořád se v noci občas budím," říká s úsměvem šestadvacetiletý útočník, který se pokoušel prosadit do týmu NHL New York Islanders. To se mu však nepodařilo, když celý loňský ročník odehrál na farmě v Bridgeportu v nižší lize AHL.

Poté, co si loni draftovaný hráč ani v této sezóně premiéru v zámořské elitní soutěži neodbyl, rozhodl se vrátit do Sparty. V USA odehrál poslední zápas minulý týden, a tak mohl obě soutěže srovnat. "Je to úplně jiné. V české lize se více bruslí, v Americe je menší kluziště, a tak dochází k většímu množství soubojů," porovnává Chabada, který před odchodem do zámoří nastupoval v týmu Sparty šest let.

"Styl hry mužstva se tady nezměnil, i diváci jsou stejní. I když tentokrát to možná bylo ještě o něco komornější," poukazuje na nejmenší návštěvu kola, jen něco málo přes dva a půl tisíce diváků.

S Brošem a Kratěnou

Sparťanský odchovanec nastoupil na levém křídle první formace vedle Broše a Kratěny. Na jejich spolupráci příliš nebyla znát více než roční Chabadova absence, když se postarali o dvě ze tří branek do sítě Liberce.

"S klukama se mi hrálo dobře, ale věřím, že se to ještě zlepší," tvrdí hokejista, jenž musel oželet svoji patnáctku na dresu. Ta totiž patří Markovi, a tak Chabadovi uvolnil číslo 14 slovenský obránce Sloboda. "Teď se těším na zítřejší derby, přece jen má pro mě větší náboj než ostatní zápasy," přiznává.

Reklama

Související témata: