Hlavní obsah

Brno - Č.Budějovice 4:0Hokejisté Brna ukončili sérii proher s Českými Budějovicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Holec 1 : 0
29. Kováčik 2 : 0
46. Divíšek 3 : 0
51. Zohorna 4 : 0

BRNO

Hokejisté Brna porazili ve 36. kole extraligy České Budějovice 4:0 a ukončili tak sérii čtyř porážek ve vzájemných soubojích s Jihočechy. Druhým čistým kontem v sezoně tomu napomohl brankář Jiří Trvaj.

Článek

Oboustranná defenzivní taktika doplněná pozorným bráněním středního pásma se snaha neudělat chybu vyplnila celou úvodní třetinu. V týmu Komety se poprvé po delší přestávce způsobené otřesem mozku vrátil do sestavy útočník Jaroslav Svoboda. Naopak z budějovické sestavy vypadl kvůli zranění Kotalík, kterého ve druhém útoku nahradil Langhammer.

K výraznější převaze nepomohly Brňanům ani dvě přesilové hry, cestu do střeleckých příležitostí si komplikovali složitým a nepřesným zakládáním útočných akcí. I když si hosté vedli v početní převaze o poznání lépe, neporadili si s pozorným brankářem Trvajem.

Ve druhé třetině převzala režii zápasu do svých rukou dravější Kometa, která zvýšila důraz v osobních soubojích a začala více spoléhat na nátlakovou útočnou hru. Svěřenci trenéra Venery získali územní převahu a z ní také dvakrát překonali budějovickou brankářskou oporu Jakuba Kováře.

Ve 23. minutě sice stačil dvakrát Kovář úspěšně zasáhnout, hostující zadáci ale nechali volný prostor Holcovi, který ze čtyř metrů tvrdou střelou otevřelo skóre zápasu. Vstřelená branka nažhavila domácí hokejisty k ještě větší aktivitě. O šest minut později ji Brňané korunovali druhým gólem. Divíšek vyhrál v útočné třetině vhazování, Tomáš Svoboda jen posunul kotouč k modré čáře a slovenský obránce Kováčik překvapil brankáře Kováře.

Budějovický kouč Výborný ve snaze o zvrat přeskupil do poslední třetiny útočné řady. Velkou šanci ke skórování propásl hned ve 42. minutě Burian, jenž se ocitl sám před brněnským brankářem. Na rozdíl od předcházejících duelů se ale Kometa nestáhla do obrany, ale spoléhala stále na ofenzivní hru. Výsledkem byla ve 46. minutě po akci Jakuba Svobody třetí branka, když kotouč doklepl do sítě Divíšek.

Poslední šanci k otočení zápasu měli budějovičtí hokejisté při přesilové hře, kdy sevřeli protivníka. Brnakář Trvaj se dostal pod ostrou palbu, chytil pět střel a svůj tým v kritických chvílích podržel. Navíc po chybě při rozehrávce soupeře zakončil devět minut před koncem protiútok tři na jednoho Hynek Zohorna čtvrtým gólem. V závěrečných pěti minutách dohrála Kometa v oslabení bez Vašíčka, který byl po faulu na Kuchejdu vyloučen na pět minut a do konce utkání. Přesto už Brňané udrželi čisté konto.

36. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Mountfield České Budějovice 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 23. Holec, 29. Kováčik (Divíšek, Tomáš Svoboda), 46. Divíšek (Jakub Svoboda), 51. H. Zohorna (Kováčik, Koreis). Rozhodčí: Mikula, Trombík - Bejček, Charvát. Vylučení: 6:5, navíc Vašíček (Brno) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 6869.
Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, Švrček, Vašíček, Bičánek, Malec - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Jaroslav Svoboda, L. Čermák, Dlouhý - Balej, Petrovický, Holec - H. Zohorna, Koreis, Erat. Trenéři: Venera a Oslizlo.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, J. Novák, Mikuš, Vydarený, Němeček, - L. Květoň, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Langhammer, Burian - Kuchejda, Mertl, R. Pšurný - Sailer, J. Marek, Červený, od 41. min. navíc Podlešák. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice