Hlavní obsah

Sparta - Ml. Boleslav 2:0První Spartu zachránil s poslední Boleslaví Ton

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Ton 1 : 0
0. Tenkrát 2 : 0

PRAHA

První s posledním a rozdíl čtyřiatřiceti bodů. Takový stav byl před zápasem 37. kola hokejové Tipsport extraligy mezi Spartou a Mladou Boleslaví. Výsledek? Domácí slavili výhru 2:0, když góly padly až v posledních deseti minutách utkání. Sparťané posedmé v řadě vyhráli, hosté naopak potřetí za sebou prohráli a zůstali na posledním místě tabulky. Brankář Tomáš Pöoperle vychytal čtvrtou nulu v sezóně.

Článek

Nedělní kolo nejvyšší soutěže nemělo většího favorita na plný bodový zisk. Ale to se nakonec až tak nepotvrdilo. Tři body si domácí museli vybojovat, hosté inkasovali až v 51. minutě.

Sparťané si během úvodních dvaceti minut vytvářeli více šancí, před brankářem Michalem Valentem trávili dost času, ale gól v první třetině fanoušci neviděli. A to ani při dvou přesilovkách, které obě mužstva odehrála.

Domácí měli před zápasem podle statistik jasně navrch. O 32 gólů vstřelili více než hosté, o 39 jich méně dostali. Navíc Sparta v této sezóně před svými fanoušky odcházela bez bodu pouze jednou. Oproti tomu Mladá Boleslav odjela z venkovních hřišť dvanáctkrát s nulou, a to z osmnácti soubojů.

Od 25. minuty hrála Boleslav 69 sekund pět na tři. Vyprodukovala jednu střelu, chybovala v rozehrávce a bylo po nadějích. Domácí s touto výhodou hostí neměli větší problém. Sparťané ale pokračovali v trestech a opět se museli bránit dvojnásobnému oslabení, tentokrát 22 sekund. Ale gól zase nepadl. Následná klasická početní výhoda také změnu skóre nepřinesla a více než čtyři minuty přesilovky Boleslav prohospodařila.

Místo puku skončil v brance Foster

V polovině utkání dostala obdobnou šanci i Sparta, když na trestné lavici seděl David Výborný, bývalý dlouholetý hráč pražského klubu. Jeho kroky následoval spoluhráč a domácí hráli pět na tři, ale jen deset sekund. Tuto příležitost nevyužili, ale měli dále 110 sekund pět na čtyři. Jenže mizérie pokračovala, naopak Jaroslav Balaštík mohl při napadání v oslabení překvapit, ale nakonec i on se nezapsal mezi střelce.

Jediný kdo skončil v této třetině v brance, byl sparťan Alex Foster, který si najížděl před branku, ale na puk nedosáhl, brankář Valent se sklonil a domácí hráč neminul.

Jedenáct minut před koncem třetí třetiny měli hosté velkou příležitost. Výborný byl sám před sparťanským gólmanem, ale tento souboj boleslavský kapitán prohrál. Tomáš Pöpperle potvrdil, že je v extralize v této chvíli nejlepším.

Až v čase 50:18 se fanoušci dočkali gólu. A padl do branky hostí. A střelec, který napálil puk? Nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec nejvyšší soutěže Petr Ton. Ten jednou ranou určil dělění bodů. Poté přidal ještě asistenci. V 58. minutě uklidnil domácí Petr Tenkrát. Hosté ještě zkusili hru bez brankáře, ale gól už nikdo nevstřelil.

Sparta - Mladá Boleslav 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 51. Ton (Sersen, Krstev), 58. Tenkrát (Ton, Krstev). Rozhodčí: Hribik, Hrubý - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:3. Bez vyyužití. Diváci: 5245.
Pöpperle - Krstev, Sersen, Milam, Kučný, Philipp, D. Kočí - T. Rachůnek, Broš, I. Rachůnek - Ton, Foster, Tenkrát - Y. Treille, Bližňák, Lapšanský - Žálčík, Pacovský, Forman. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.
Valent - Hay, Čutta, Žabka, Chaloupka, Rýgl, Baldwin, Drábek, Beňovič - Balaštík, D. Výborný, Mikulík - Jiránek, Stieler, Demel - Bahenský, Podkonický, Tomas - Goertzen, Vrbata, Hrdel. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.

Reklama

Související témata: