Hlavní obsah

Paráda, pochvaloval si Kudrna v Brně hattrick, jenž jej přijde na 10 tisíc

BRNO

Hokejistům Liberce se povedl v úterním extraligovém utkání v Brně famózní obrat. Přestože prohrávali 0:2 a 2:3, díky hattricku Jaroslava Kudrny srovnali s domácími krok a nervózní duel plný šarvátek pak rozhodl 140 vteřin před koncem Urban. Ve zdánlivě ztraceném střetnutí tak nakonec Severočeši triumfovali.

Foto: Alexandra Mlejnková , ČTK

Jaroslav Kudrna z Liberce se raduje z hattricku

Článek

„Je to paráda. Dal jsem tři góly a ještě máme i tři body. Pojede se nám dobře domů,“ odhadoval Kudrna. Přiznal, že jeho týmu pomohla šťastná první branka. „Byla to sice skvělá akce na jeden dotek až z naší obranné třetiny, ale Trvajovi proklouzl puk mezi betony. Měl trochu smůlu, nás to naopak nakoplo,“ usmíval se.

Kudrna uprostřed zápasu srovnal na 2:2, ale pak museli hosté opět dohánět jednogólové manko. Osm minut před koncem ovšem skóroval i potřetí. „V té chvíli jsme byli na koni. Bylo totiž jasně vidět, že jsme na ledě uvolněnější než Kometa, která nutně potřebovala body v boji o play off. Nakonec se ještě trefil Urban a nemuseli jsme jít ani do prodloužení,“ pochvaloval si Kudrna, který rád zaplatí za hattrick do klubové pokladny. „Bude to zřejmě tradičních deset tisíc korun,“ předpokládal.

Brňanům, kteří měli střetnutí velmi dobře rozehrané, nakonec zbyly jen oči pro pláč. Na čtvrté vítězství v řadě nedosáhli a ještě je čeká tuhá bitva o elitní desítku.

„Nepochopím, proč jsme za stavu 2:0 tak moc polevili. Najednou jsme začali dělat hloupé chyby. Bohužel jsme na ně doplatili. Musíme se z toho poučit,“ plánoval útočník Miroslav Holec. „Ten závěr byl pro nás krutý, aspoň bodík jsme si určitě zasloužili,“ mínil trenér Komety Zdeněk Venera, podle něhož se na jeho mužstvu už trochu projevila únava z náročného programu posledních dní.

Reklama

Související témata: