Hlavní obsah

Vrbata si při nájezdech věřil. Ale hlavně se chceme vyhnout baráži, říká o cílech

LITVÍNOV

Nikdo nechce v hokejové extralize černého Petra, a tak celky ze spodku tabulky nabírají dech. Předposlední Karlovy Vary přivezly ve čtvrtek překvapivé tři body z Vítkovic a v pátek na to zareagovala poslední Mladá Boleslav tím, že urvala dvoubodové vítězství v Litvínově. Postaral se o něj rozhodujícím proměněným samostatným nájezdem útočník David Vrbata.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Útočník Mladé Boleslavi David Vrbata

Článek

„V posledních zápasech hrajeme dobře ze zabezpečené obrany. Moc gólů sice nedáváme, ale vždycky nějaký vstřelíme a z toho pramení i ty bodové nárůsty,“ konstatoval Vrbata. A ke svým nájezdům poznamenal: „Po prvních třech sériích byl stav 3:3, všichni střelci byli úspěšnější, což je asi rarita. Kluci ukázali na mě, ať jdu i na tu čtvrtou penaltu. Tak jsem to vzal na sebe a všiml jsem si, že Litvínov najednou vyměnil brankáře. Nechvátalovi jsem udělal to samé, co předtím zkušenému Fraňkovi. Ale kdyby tam zůstal Franěk, asi bych zvolil jiné zakončení. Proti Nechvátalovi jsem si věřil, protože nebyl rozchytaný, a jít v té zimě, jaká byla na stadiónu, po pětašedesáti minutách na střídačce do branky, není nic příjemného,“ líčil penaltový exekutor.

Vrbata přitom naskočil znovu do extraligy teprve v úterý po nedávné pauze, zaviněné zraněním. „Nehrál jsem předtím šest kol a v Litvínově jsem chodil jen na přesilovky, kterých jsme moc neměli. A pak na ty nájezdy. Ale jsem rád, že jsem to zvládl zvlášť poté, co nám odešel Cetkovský zpátky do Pardubic a Bahenský je v trestu, takže nemáme útočníků nazbyt,“ uvažoval.

Na desítku už nemyslí

Pochválil brankáře Jaroslava Hübla. „Měl velkou motivaci. Ještě loni chytal za Litvínov, jeho kluky zná. Ale držel nás nejen na konci, kdy chytil domácím jeden nájezd, ale v celém průběhu zápasu,“ uvedl Vrbata.

A prozradil, jaké jsou cíle týmu. „Sbírat body a hlavně nebýt poslední, abychom se konečně vyhnuli baráži. Každé umístění nad čtrnáctým místem bude bonusem. Už asi nemůžeme pomýšlet na desítku pro předkolo play-off. Uvidíme po dvaapadesáti kolech. Teďse soustředíme na nedělní zápas s Pardubicemi. Ty mají Koukala a oba Koláře v současné reprezentaci a asi si věří. Ale pokusíme se je samozřejmě porazit,“ dodal mladoboleslavský útočník.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.