Hlavní obsah

Chtěli bychom postoupit i přes New York Rangers, říká plzeňský gólman Svoboda

LITVÍNOV

Roli favorita nepotvrdili hokejisté Plzně v Litvínově, kde se jim v letošní sezóně v extralize příliš nedaří. Na podzim tam podlehli 2:8 a v pátek „polovičním“rozdílem 1:4. Zůstali ale dál na druhém místě v tabulce, takže tolik toho se pro ně zase nezměnilo. „Ale pořád chceme vyhrávat, porážka samozřejmě mrzí,“ přiznal po zápase plzeňský brankář Adam Svoboda.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Plzeňský brankář Adam Svoboda.

Článek

Po vlažném začátku z vaší strany padly v rychlém sledu tři góly a od stavu 2:1 pro Litvínov jste už nestačili s nepříznivým vývojem nic udělat. Překvapilo vás to?

Věděli jsme, že Litvínov dal ve středu doma šest gólů Kladnu a bude se tlačit dopředu. My jsme hráli ospale a nic nás neomlouvá. Do poslední třetiny jsme šli s cílem vyrovnat, ale nevyšlo to a jedeme s prázdnou.

Mluvili jste před zápasem s trenérem o tom dřívějším debaklu 2:8?

Tak na tohle téma nepadlo ani slovo. A pokud ano, tak já jsem to neslyšel (úsměv).

Našel byste chyby při inkasovaných gólech?

Vyřešili jsme pár jasných šancí soupeře a byli jsme potrestaní za dvě chybky. Ale detailně to snad ani rozebírat nebudu. Klíčová byla naše neúspěšná koncovka, kdy jsme snad desetkrát trefili hokejku bránícího hráče a puk skončil někde v ochranné síti za brankou. A zápas pro nás začal smolně i při rozbruslení, kdy se kotoučem zranil v obličeji Mrňa.

Na vedoucí Spartu ztrácíte pět bodů, ale máte jeden zápas k dobru. Budete lídra ještě honit, abyste vyhráli základní část?

Nedíváme se na Spartu, ale na sebe. Víme, co chceme. Se současným druhým místem nejsme spokojení, protože to nic neznamená. Ještě není konec sezóny.

S čím jdete do svých čtyř zbývajících zápasů před play-off?

Vyhrávat a udělat si pohodu, abychom měli čistou hlavu.

Vyjde na vás v play-off celek z předkola. Koho byste si přáli za soupeře?

Tak to je úplně jedno. I kdyby tam byli New York Rangers, tak budeme chtít postoupit. A chceme hrát až do konce dubna, kdy bude vrcholit finále.

Reklama

Související témata: