Hlavní obsah

Pod koučem Jeřábkem dává Litvínov hodně gólů a předkolo ještě nevzdal

LITVÍNOV

Sedm bodů z devíti možných získali hokejisté Litvínova v posledních třech kolech extraligy pod vedením nového trenéra Vladimíra Jeřábka. Nejenže třikrát vyhráli, z toho dvakrát po samostatných nájezdech, ale potěšili svoje příznivce patnácti vstřelenými góly. Proti Kladnu dali šest, Plzni čtyři a v Liberci pět. A to je na tým, který figuruje na dvanácté příčce tabulky, pěkná bilance.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kouč Litvínova Vladimír Jeřábek.

Článek

Litvínov naposledy výsledkově uspěl pod Ještědem. „Kdyby mi někdo před zápasem řekl, řekl, že povezeme dva body, byl bych za to rád. Ale podle průběhu jsme možná mohli získat i víc,“ uvažoval Jeřábek, který nakonec trošku litoval chybiček ve hře mužstva.

„Bohužel jsme si nevážili vedení 3:1 a 4:3. Inkasovali jsme zbytečně těsně před koncem první třetiny. V oslabení jsme si sice znovu získali těsný náskok, ale domácí srovnali při trestném střílení a po prodloužení se muselo jít na nájezdy,“ rozebíral kouč dramatickou partii.

Útočník Viktor Hübl si připsal gól a asistenci. Na svém kontě má už dvacet branek, čímž se drží v popředí nejlepších kanonýrů celé soutěže.

„Pořád máme ztrátu na desáté místo, ale nejsme úplně ze hry o předkolo play-off.Zkoušíme honit soupeře před námi. Podle toho, jak se vyvíjí tabulka, může to být otevřené až do konce základní části. V kabině se samozřejmě povzbuzujeme a snad nás výhra z Liberce nabudí i pro středeční duel na Spartě. Tam bychom potřebovali vyhrát, i když to bude nesmírně těžké. Budeme už vědět, jak v úterý Třinec dopadl v Pardubicích,“ uvažoval Hübl s připomenutím, že právě na úkor Ocelářů by snad mohli Severočeši proniknout do zmíněné desítky.

Stále nejsou kompletní 

Litvínov přitom není kompletní. Disciplinární trest sice skončil Vojtěchu Kubinčákovi, ale momentálně je ze stejného důvodu mimo hru další zkušený útočník Michal Trávníček. Ten dostal dokonce distanc na čtyři zápasy, přičemž jeden si už odpykal. Na led se tak vrátí buď v předkole play-off nebo ve skupině play-out.

Reklama

Související témata: