Hlavní obsah

Růžičkův vzkaz všem: Nejsem unavený, neodejdu. Slavii v lize musíme udržet

PRAHA

S O2 arenou se rozloučili stylově. Hokejisté Slavie nedali Vítkovicím v pátek šanci a vyhráli 8:1, nejlepší výsledek sezóny. K tomu před více než osmi tisíci fanoušky. Ideální domácí konec základní části extraligy. A teď to horší. Slávistům tento výsledek převratně nepomohl, v neděli odehrají derby na Spartě, poté je čeká stejně play-out. A to v Edenu. „Všechno nám vyšlo, co více si přát,“ byl spokojený po rekordním utkání trenér Vladimír Růžička.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kouč Slavie Vladimír Růžička na střídačce

Článek

Na závěr asi hodně příjemný a nečekaný výsledek, že?

Musím poděkovat hráčům, že k tomu takto přistoupili. My tady nyní končíme, vracíme se zpátky do Edenu. Chtěl bych poděkovat hlavně divákům, přišlo jich hodně. Budeme se snažit, abychom odehráli co nejlépe play-out.

Překvapilo vás, kolik lidí přišlo na utkání s Vítkovicemi? Své asi udělala i cena lístku, který stál dvacet korun...

Určitě. Je to něco k zamyšlení do další sezóny. Vstupenky byly nyní levnější a je pravda, když přijde dva tisíce lidí, tak paradoxně je toto pro nás samozřejmě lepší co se týče diváků, ale asi i finančně.

Play-out budete hrát v Edenu, věříte, že tam se vaše výkony zlepší?

Tato sezóna byla tady opravdu špatná, nevím z jakého důvodu. Venku jsme hráli dobře, ale doma se nám nedařilo, dnes to bylo výjimečné. Uvidíme i pro další sezónu, na jakém budeme hrát hřišti. Zvažuji, jestli vůbec hrát na malém.

Pohled útočníka Michala Vondrky po utkání s Vítkovicemi
„Bylo přes osm tisíc lidí, to bylo super, jinak se hned hraje. Je to nebe a dudy, navíc nám zápas sednul. Atmosféra byla super, kéž by to bylo celý rok. Jsem na 95 procent přesvědčený, že v Edenu bude plno. Nehráli jsme tam už dlouho. Sice se tam vejde asi jen 3500 lidí, ale když začnou řvát, tak to je hukot. Věřím, že první zápas bude vyprodán. Spousta známých se na to těší.“

Jedenáctkrát v řadě jste byl se Slavií v play-off, teď poprvé druhá strana, jak vám je?

Každý mi říká, abych odešel, abych šel někam, kde bude nová motivace, ale já jsem se s tímto nikdy nesetkal. Nám se většinou dařilo. Letos sezóna nebyla jednoduchá, celou dobu se nacházíme na místech, kde není ani předkolo play-off, to je pro mě něco nového. Určitě můžu všem vzkázat, že nejsem unavený, chci trénovat dál. Naopak od další sezóny si ještě beru juniory.

Nebudete toho mít hodně? 

Nepřipadá do úvahy, že bych takto přemýšlel, že bych odešel. Nejsem člověk, který by odcházel, když se nedaří. Naopak, zůstanu tady mezi posledními. V play-off vidíte to krásné, dostat se co nejdále, dostat se do finále, hrát o pohár, takový hokej je. Hrál jsem ho poměrně dlouho, když jsem začínal kariéru, tak jsme pár let hráli o sestup. Jako trenér jsem se s tím nepotkal, ale já chci vyhrát každý zápas. Vracíme se do Edenu, přál bych si, aby se tam vrátilo hodně fanoušků - slávistů. Musíme ligu pro Slavii udržet.

Nehrajete play-off, co v tom případě rozpočet klubu?

To nás určitě ovlivní hodně. Když jsme poslední dva roky šli do semifinále, tak chodil větší počet lidí, to je samozřejmě o větších penězích. Ale my utkání teď nebudeme hrát v 02 areně, takže to je pro nás levnější. Nějaký vliv to mít samozřejmě bude, ale musíme se s tím poprat.

Reklama

Související témata: