Hlavní obsah

Oceláři letěli, ve šlágru ale padli. Kouše se to těžko, hlesl lídr Třince

Mladá Boleslav

Místo zdlouhavé cesty autobusem zvolili letecký transport. Energii třinečtí hokejisté při přesunu do Mladé Boleslavi v nabitém programu ušetřili, přesto sérii nezdarů navzdory šancím a tlaku v závěru nezlomili. Domácím Bruslařům podlehli v úterním šlágru dvanáctého kola 2:3, v extralize celkově padli počtvrté v řadě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího gólu Ondřej Najman z Mladé Boleslavi.

Článek

„Mrzí nás to, výkon nebyl špatnej. Udělali jsme ale o chybu víc v obranném pásmu," vykládal křídelník Ocelářů Martin Růžička. Jeho mužstvo vstoupilo do sezony suverénně a poprvé odešlo ze zápasu s prázdnou až 18. prosince proti Olomouci, od té doby se však třinecká mašina výsledkově zadrhává. Z výhry se těšila jen ve dvou z posledních deseti utkání. V ofenzivní partii proti Boleslavi přitom Slezané vedli 2:1, jenže domácí skóre překlopili.

Vítězný gól vsítil Najman, jemuž pas z rohu kluziště adresoval David Cienciala. „Taková asistence vyjde jedna z deseti. Viděl jsem dva naše hráče před bránou. Hodil jsem to na ně a doufal, že to někdo trefí," oddechl si útočník Boleslavi, který přišel předloni právě z Třince. „Bylo to pro mě speciální. Znám tam skoro všechny kluky, trenéry, vedoucí... Hecovačky ale žádné neproběhly," pokyvoval.

Zatímco v kabině slavil, jeho bývalí parťáci opouštěli arénu smutní. „Kouše se to samozřejmě těžko, musíme mít ale hlavy nahoře, jiná cesta není," burcoval Růžička, jenž se trefil podvanácté v sezoně a se 40 body nadále vévodí produktivitě soutěže. Pondělní pětačtyřicetiminutový let do hlavního města si však pochvaloval.

„Byl příjemný. Byla to pravidelná linka z Varšavy s mezipřistáním v Ostravě, na palubě tudíž už sedělo pár jiných pasažérů. Co jsem stačil zaregistrovat, nikdo si v letadle o podpis neříkal. To se nám přihodilo až v Praze na letišti, kde několik lidí chtělo náš autogram a fotku. Měl jsem drobné obavy, protože tyhle menší letadla nemám moc v oblibě, ale proběhlo to úplně suprově a bez problémů," tvrdil Růžička už po přistání pro klubový web.

Reklama