Hlavní obsah

Akční start v duelu Zlín vs. Znojmo

ZLÍN

Až ve třetím vzájemném zápase mezi Zlínem a Znojmem rozhodlo v normálním čase a šťastnějším týmem byl Zlín. Začátek utkání 34. kola hokejové extraligy byl jako z akčního filmu.

Článek

Už v 10. vteřině prostřelil Hamrlík závar před znojemskou brankou a Zlín vedl 1:0, za necelou půlminuti ze stejné situace vyrovnal Ludvík a ve 3. min. šli po dorážce Macholdy domácí znovu do vedení. Pak se blýskl dvěma skvělými zákroky zlínský brankář Altrichter, Mokrejš netrefil prázdnou branku hostů, ale v 18. min. napravil předchozí zaváhání a upravil na 3:1.

Zhruba v polovině zápasu snížil dojíždějící Ludvík na 2:3, dostal Znojmo znovu do hry a to bylo blízko k vyrovnání. Domácí však měli v zádech skvělého Altrichtera, odolali i soupeřově power-play a nakonec dosáhli na tři body.

Jaroslav Stuchlík, asistent trenéra Zlína: "Zvládli jsme jen úvod, pak jsme se ale nechali zbytečně zatlačit. Podržel nás skvěle chytající Altrichter."

Milan Kastner, asistent trenéra Znojma: "V první třetině jsme třikrát inkasovali a to rozhodlo. Za zbývajících 40 minut mohu hráče pochválit, ale vedení soupeře jsme přes veškerou snahu nedotáhli."

Zlín vs. Znojmo 3:2
Branky: 1. Hamrlík, 3. Macholda, 17. Mokrejš - 1. a 28. Ludvík, hlavní rozhodčí Bolina, vyloučení 4:4, bez využití, 6965 diváků, třetiny: 3:1, 0:1, 0:0.

Reklama

Související témata: