Hlavní obsah

Ťoupal doufá, že Budějovice nezradí psychika

PRAHA

Podruhé v řadě si kouč hokejistů Českých Budějovic Radek Ťoupal užíval slastných pocitů z výhry. Navíc ho hřálo pomyšlení, že dva body za úspěšné prodloužení urvali jeho svěřenci na ledě lídra z Pardubic. "Kluci věřili, že zvolenou taktikou můžou uspět. Cítím u hráčů růst sebedůvěry," vidí patrnou změnu Ťoupal.

Článek

"Když se někomu povede nějaká parádička, je to impuls i pro ostatní," chválí své svěřence někdejší kapitán Jihočechů. Když s asistentem Koldou přišel prvně do kabiny, nebylo to tak růžové. Tým s předsezónními ambicemi na play-off byl psychicky strašlivě dole.

Psychika rozhoduje

"Určitě by nám ještě pomohlo, kdyby se povedlo uhrát slušně pár zápasů v řadě a snížit bodové manko." I za kouče Pouzara ale Budějovičtí zažili bodové vzepětí, které ovšem za pár utkání vystřídala pasivita a skepse.

"Toho se trochu bojím. O výsledcích se rozhoduje především v hlavách hráčů. Psychika je strašně důležitá a nesmíme zase propadnout sebeuspokojení. Pohled na tabulku je ale natolik hrozivý, že by to snad už nemělo hrozit," doufá Ťoupal.

Chábera nadchl, ale ve hře je Mezin

V úterý ho svým výkonem nadchl mladičký brankář Chábera, přesto klub angažoval do konce sezóny běloruského reprezentanta a semifinalistu olympijských her v Salt Lake City Andreje Mezina. Devětadvacetiletý hokejový světoběžník přišel na jih Čech z německého Kasselu, kde ale kvůli potížím s kolenem nedostal příležitost.

Zdravotně však prý už nemá problémy. "Nabídku nám dal jeho agent a my potřebovali zkušeného gólmana. Komunikační problém by s ním neměl být. Působil i v Americe a v týmu máme dost kluků, kteří hráli za oceánem,"  uzavřel Ťoupal.

Reklama

Související témata: