Hlavní obsah

Spasitel Mezin má zachránit Budějovice

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Od květnového MS ve Finsku Andrej Mezin nechytal, přesto České Budějovice na 29letého běloruského gólmana spoléhají, že jim pomůže zachránit hokejovou extraligu. "Jsme si vědomi rizika jeho dlouhé absence, ale potřebovali jsme zkušeného brankáře. V Česku nikdo volný nebyl, Plzeň raději poslala Bártu do Varů," prohlásil manažer Jaroslav Pařízek.

Článek

Ten o Mezinových schopnostech nepochybuje. "Vždyť hrál od roku 1998 na všech mistrovstvích světa a pomohl Bělorusům do semifinále na minulé olympiádě," řekl. Pokud chtějí Budějovice posilu využít i v baráži, musí ji zařadit na soupisku ve všech zbývajících 15 zápasech základní části, aby stihly splnit limit stanovený soutěžním řádem.

Určitě tak Mezin bude s týmem už dnes v Liberci, i když chytat zřejmě nebude. "Prospěje mu čas na adaptaci, měl by ale zvládnout hrát pod tlakem. Situaci brankářů ještě probereme, všichni jsou profesionálové, a tak musí pracovat pro tým," mínil Pařízek.

"Z vlastní reprezentační zkušenosti znám kvality českého hokeje, máte výborné hráče a jen přeji, aby Budějovice nelitovaly, že na Nový rok oslovily mého agenta a nabídly mi šanci. Chci jim pomoci ze dna tabulky," tvrdí Mezin na internetové stránce klubu. Gólman podepsal na jihu Čech smlouvu do konce sezóny a už tam absolvoval dva tréninky.

"Zátěž na ledě zvládl bez problémů. I to je důkaz, že kolenní vazy, kvůli nimž ztroskotalo jeho podzimní angažmá v německém Kasselu, má v pořádku," říká Pařízek. Ve stejném duchu hovoří i lékařská zpráva, kterou Mezin předložil. "Prodělal jsem dvě operace, poctivě absolvoval několikaměsíční rehabilitaci a v tréninku o kolenu vůbec nevím. Šlo to dobře, se spoluhráči se domlouvám anglicky či rusky," líčí brankář, který přebývá v hotelu, neboť manželka s oběma dcerkami zůstala v Německu.

Reklama

Související témata: