Hlavní obsah

Sparta hodlá proti lídrovi prolomit sérii neúspěchů

PRAHA

Návrat do první čtyřky, takový je plán hokejistů Sparty před pátečním extraligovým šlágrem s Pardubicemi. Sparta, která již pět zápasů v řadě nebodovala naplno, věří, že v předehrávce 45. kola extraligy sérii neúspěchů prolomí. Bude se však muset obejít bez obránce Šreka a útočníků Havelky s Kratěnou. Brankář Bříza bude jen na střídačce.

Článek

Hrát ale již bude uzdravený Broš. "Nevidím důvod k panice. Zapracovali jsme na obraně a tak to bývá, že pokud se soustředíte na jednu složku, ta druhá trochu odejde," tvrdil ČTK asistent trenéra Konečný o špatné koncovce v předchozích pěti kolech, v nichž Sparta ani jednou v normální hrací době nevyhrála a klesla ze druhého na páté místo.

"Každý soupeř, jako jsou Pardubice, vyhecuje tým k maximálnímu výkonu," je přesvědčen kouč Hadamczik, že mužstvo není třeba nějak zvlášť motivovat. Neobává se ani dopadu nepříznivých výsledků na tým. "Atmosféra je velmi dobrá. Hráči trénují s nasazením, chtějí odvést maximum. Teď by se mohlo přidat i trochu toho sportovního štěstí," poznamenal trenér na internetové stránce klubu.

Redukovaná sestava

Trenér Východočechů Miloš Říha tuší, že sestavu zredukuje na tři pětky. "Lubina bude připraven jako desátý útočník," vyložil pro ČTK kouč, který neskrýval obavy, aby výhra nad Kladnem 7:0 hráče příliš neuspokojila.

"Herní úroveň by se měla držet, i když hrajeme venku a proti silnějšímu soupeři," řekl trenér Pardubic, které prodloužily smlouvy s gólmanem Svobodou a útočníkem Koukalem.

Dosavadní bilance obou týmů je vyrovnaná. První utkání v Pardubicích vyhráli domácí hokejisté 3:1, odveta v Praze skončila dělbou bodů po výsledku 2:2 a třetí zápas v pardubické Duhové Aréně patřil Spartě v poměru 2:1.

Extraligový program
pátek 18.30 h
SPARTA (5. - 68 b.) - PARDUBICE (1. - 90 b.)
Chybět bude pouze trio Havelka, Šrek a Kratěna.
Nastoupí bez nemocného Koukala a zraněného veterána Janeckého.

Reklama

Související témata: