Hlavní obsah

Prokletí sedmého zápasu trvá

ZNOJMO

Potřetí v posledních čtyřech sezónách nastoupil hokejisté Znojma k sedmému zápasu čtvrtfinále play-off. V roce 2001 byli navíc vyřazeni svým včerejším soupeřem Slávií, když dvě branky střílel současný sparťan Ujčík, a tak měli o ohromnou motivaci postaráno. Postupu byli blízko, ale v nájezdy pro sebe rozhodli Pražané.

Článek

"Nějaké komplexy z toho ale nemáme," tvrdil před zápasem slovenský forvard Orlů Marek Uram. Opatrná hra pak vzala za své už po úvodním buly a otevřenou partie rozehrály oba týmy zejména po první brance Baruse. "Překvapilo mě to, čekal jsem víc opatrnosti," divil se obránce znojemského společenstva David Havíř. "Nám je ale vlastní útočný hokej a obrannou taktiku vlastně ani neumíme praktikovat," přidal se Uram.

Psychologická válka ovšem začala už po šestém zápase v Praze. Gólman Slávie Petr Franěk nezapomněl připomenout, že ve třetím znojemském duelu bylo v úvodu v hale šero, kvůli němuž pustil po devíti vteřinách lacinou branku. "Ještě, že se zápas vysílá v televizi, nedovolí si těsně před úvodním buly zhasnout," tvrdil majitel zlata z mistrovství světa 1996 ve Vídni. A skutečně originální znojemská show, při níž jsou hráči Orlů představováni jako postavy z velkolepého filmového zpracování Pána prstenů, tentokrát vyzněla polovičatě, protože přišla o světelné efekty.

Kromě útočného hokeje ale bylo k vidění hodně nervozity, několikrát dokonce diváci zasypali led. Nejvíc je vytočil čtyřminutový trest pro domácího Berouna za krvavé zranění slávisty Houdka, škodolibě pak aplaudovali hostujícímu kapitánovi Beránkovi, kterému sudí kvůli divokým protestům udělil osobní trest.

Důležitý gól na 2:2, který nakonec znamenal prodloužení, dával už v úvodu druhé části Michal Sup a byť celou situaci zkoumal i videorozhodčí, slávistický střelec si byl jistý, že gól bude platit. "Zezadu mě někdo natlačil do brankoviště, ale puk jsem měl v moci ještě předtím," dušoval se Sup, který při penaltách svůj nájezd neproměnil, ale plně ho zastoupili Hruška s Klepišem.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice