Hlavní obsah

Slovenští hokejisté dovedli Zlín ke třetímu bodu

PLZEŇ

Dvakrát se objevil slovenský útočník Peter Barinka sám před domácím fantómem Romanem Málkem a pokaždé uspěl, čímž položil základ třetí zlínské výhře v sérii. "Zakončení jsem volil vždy podle postavení brankáře. Poprvé se mě Málek trochu snažil nalákat na blafák, ale já se správně rozhodl pro střelu na vyrážečku," říkal po utkání šťastný střelec.

Článek

"Podruhé jsem měl po Hlinkově báječném pasu víc času a byl tam i prostor, tak jsem naznačil pohyb hokejkou a udělal kličku do forhendu," tvrdil útočník, který se v semifinále trefil do plzeňské sítě už čtyřikrát.

"Pondělní utkání bylo hodně o vůli, už je to jedenáctý zápas během 22 dní, takže chvílemi jsme spíš než bruslili po ledě jen chodili, ale moc pomohlo, že jsme měli od první třetiny navrch a mohli vsadit na pozornou defenzívu," říkal na schodech u šatny sedící Barinka. Když dal první gól zápasu, nenapadlo jej, že bude vítězný, po svém druhém ve 44. minutě už ale věřil v úspěšný konec.

"Bylo to moc důležité pojištění náskoku. Plzni pak docházely síly snad ještě víc než nám, psychicky ji dvougólové manko určitě sráželo," říkal Barinka.

Murín doufá v opakování historie

Všech 42 plzeňských střel pak pochytal jeho krajan Igor Murín. Strážce zlínské svatyně už podruhé v play-off udržel čisté konto. "Já nuly nepočítám, to spíš kluci v šatně, protože za každou ode mě chtějí tisícovku. Pro mne je cenné to vítězství, za nímž šlo mužstvo zodpovědnou hrou dozadu," tvrdil brankář

Murín přiznal, že si během utkání vzpomněl, jak před dvanácti lety stál právě v Plzni na trenčínské střídačce během finálové série. "Tehdy jsme tu také jednou zvítězili a doma pak dotáhli cestu za titulem, takže věřím, že se historie zopakuje," doufal Murín.

Zlínští hokejisté se shodovali, že mají nyní velkou šanci projít po pěti letech do finále. "Určitě je výhoda, že máme před sebou tři mečboly, z toho dva na domácím ledě. Nebylo by však chytré nějak si zahrávat, Plzeň dovede být hodně nebezpečná, takže jasný cíl zní, ukončit bitvu o finále hned ve středu," uvažoval obránce Radim Tesařík.

Pětatřicet zásahů nestačilo

Plzeň prohrála doma poprvé od 13. ledna, od té doby desetkrát na svém ledě zvítězila. "Trochu se od nás odvrátilo štěstí, neměli jsme ani potřebný klid v koncovce," mrzelo útočníka Dušana Andrašovského. "Zlín byl výborný v obraně a když se ujal vedení, už mu stačilo soustředit se jen na brejky," prohlásil brankář Roman Málek, jenž chytil 35 střel, ale ani to nestačilo.

"Bez vstřeleného gólu lze těžko uspět. Do Zlína však nepojedeme poraženi, nyní už opravdu nemáme co ztratit a naši skvělí diváci byli si zasloužili ještě jeden zápas play-off," uzavřel miláček publika na západě Čech.

Reklama

Související témata: