Hlavní obsah

Kadlec: Ještě Slavii neodepisujte!

PRAHA

Slávisté mají další možnost potvrdit, že nejlépe hrají, když mají nůž na krku. V letošním play-off absolvovali už pět utkání, v němž by porážka znamenala vyřazení, všechna ale zvládli vítězně. Obránce Slavie Petr Kadlec věří, že ve čtvrtek ve Zlíně obstojí v zápase pravdy i pošesté.

Článek

"Doufám, že znovu potvrdíme, že nás nelze předčasně odepisovat. Prohrávali jsme 2:3 se Znojmem, dokonce 1:3 se Spartou a pokaždé to otočili. Ani ve finále ještě není nic ztraceno, Zlín je pouze v cestě za zlatem o dva kroky napřed."

I zkušený bek cítí, že mužstvo těžce překonává únavu. "Střely pak nemají takovou razanci, u všeho jste o krok později. Vůle ale máme dost a síly v sobě ještě najdeme. Naše naděje na obhajobu titulu ještě žije. Kdybychom jí nevěřili, nemělo by smysl do Zlína jezdit a mohli by si pohár pro mistra rovnou vzít. Ještě na něm držíme ruku," uvažuje Kadlec.

Dvoudenní regenerace slávistům pomohla, navíc nemají pocit, že by byli herně slabší než protivník. "Při pražských zápasech měli více štěstí hráči Zlína, i když jsme je dvakrát přestříleli. Jenže oni výborně bránili, lépe ovládli střední pásmo a hlavně si počkali na svou šanci. Teď by se to mohlo u nich obrátit, lidi je přece jen vyblázní a my musíme hrát zodpovědně zezadu a především proměnit šance a dát góly," tvrdí Kadlec.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice