Hlavní obsah

Světový pohár start extraligy neovlivní

PRAHA

Nový ročník hokejové extraligy odstartuje v pátek 10. září a bude se tak překrývat se Světovým pohárem, který bude vrcholit za oceánem. Rozhodla o tom Asociace profesionálních klubů, přičemž los v 1. kole svedl dohromady tyto soupeře: Vítkovice-Kladno, Plzeň-Litvínov, Pardubice-Zlín, Sparta-Liberec, Jihlava-Slavia, K. Vary-Třinec, Vsetín-Znojmo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

K repríze finále mezi Zlínem a Slavií dojde poprvé 5. října

Článek

K repríze finále mezi mistrovským Zlínem a pražskou Slavií dojde poprvé v úterý 5. října v desátém kole, pražské derby se uskuteční už ve 4. kole v neděli 19. září. Nejvyšší domácí soutěž hned v úvodu nabere zběsilé tempo a zastaví se až po 22 kolech při listopadové reprezentační pauze pro turnaj Karjala v Helsinkách (11.-14. 11.).

Další přerušení soutěže si vynutí Baltika cup v Moskvě (16.-19. 12.), nová klubová soutěž šampiónů Super Six (14.-16. 1.) a Švédské hokejové hry ve Stockholmu (10.-13. 2.). Vedle tradičních termínů v pátek a v neděli s několika vloženými úterky se dvakrát bude hrát kompletní kolo i ve čtvrtek, a to 30. prosince a 20. ledna.

Exhibiční Utkání hvězd mezi výběry české a slovenské extraligy se uskuteční 22. ledna ve Vítkovicích. Závěrečné 52. kolo základní části se uskuteční 1. března 2005. O tři dny později začne play-off a nový mistr bude korunován nejpozději 17. dubna.

Reklama