Hlavní obsah

Čechmánek se vrací do Vsetína!

PRAHA

Brankář Roman Čechmánek se vrací do hokejového Vsetína, prozatím jako sportovní manažer. V případě, že se v říjnu nerozběhne nový ročník NHL, bude trojnásobný světový šampion a olympijský vítěz z Nagana hájit barvy valašského klubu v extralize. Třiatřicetiletý Čechmánek v letošní sezóně hájil barvy klubu NHL Los Angeles Kings.

Foto: archiv

Roman Čechmánek

Článek

"Předběžně jsme domluveni. Pokud ke stávce či výluce dojde, bude z Romana asi první hrající manažer. Hrající trenéry už jsme tady měli," uvedl předseda představenstva společnosti Oldřich Štefl na dnešní tiskové konferenci v Praze k dohodě s gólmanem Los Angeles.

Čechmánek nebude novou funkci vykonávat jen formálně a hodlá se jí věnovat naplno souběžně s hokejovou kariérou. A to i v případě, že by se NHL hrála. "Myslím si, že se to dá zvládnout. Momentálně se ale ještě musím zapracovat, neboť jsem v nové funkci zatím jen pár dní a teprve poznávám, jak vše funguje," podotkl Čechmánek. Vsetínský dres oblékal od roku 1993 do roku 2000, kdy odešel do Philadelphie.

Čechmánek věří v lepší časy

Zlínský rodák se již smířil s tím, že bude mít méně času na své koníčky i na rodinu. "Něco budu muset oželet, ale na to jsem připraven. Navíc, pokud se nám bude dařit a budeme úspěšní, vše půjde lépe," věřil Čechmánek v návrat lepších výsledků. Šestinásobný extraligový mistr totiž v uplynulých třech letech dvakrát chyběl v play-off. K lepším časům by měla klubu pomoci i roční smlouva s novým hlavním sponzorem Českou spořitelnou.

Problém by neměl nastat, ani kdyby Čechmánek chytal v extralize. I tehdy by prý obě úlohy zvládl. "Manažerské práci bych se samozřejmě věnoval až po trénincích. I to by ale šlo," předpokládá Čechmánek, který rozhodnutím posílit management vsetínského klubu nastínil, jakým směrem budou směřovat jeho kroky po skončení aktivní kariéry.

"Když člověk zapadne do hokeje, tak se z něj těžko odchází. Stejně by k tomu jednou došlo. Já se budu snažit zúročit to, co o hokeji za ty roky vím," dodal reprezentační brankář, jenž je i jedním z minoritních akcionářů klubu.

Reklama

Související témata: