Hlavní obsah

Vlasák se po letech vrátil do Slavie

PRAHA

Trojnásobný hokejový šampión Tomáš Vlasák se vrací do české extraligy. Devětadvacetiletý forvard předčasně skončil v ruské Kazani a sezónu dokončí v pražské Slavii. Barvy vršovického klubu již hájil před 11 lety, ještě ve druhé nejvyšší soutěži. Vlasák dal Slávii přednost před dalšími nabídkami z Liberce, Litvínova či Karlových Varů.

Článek

"Slavia mi nabídla dobré podmínky, za což jsem rád. Navíc budu moci být doma a vrátím se do svého rodného klubu," podotkl účastník letošního Světového poháru, který se podle svých slov již nyní na nový tým těší.

Vlasák, který dnes přiletěl do Prahy, by se měl poprvé připojit k tréninku Slavie ve čtvrtek. Ještě předtím ale podepíše smlouvu, která vedle letošní zahrnuje i příští sezónu. "Jsme tak domluveni," řekl hokejista.

Vlasák si vedle Slavie zahrál v kariéře i v Litvínově, finské Hämeenlinně, okusil NHL v dresu Los Angeles, po návratu do Evropy hrál ve švýcarském Ambri-Piotta, ruském Omsku a letos v Kazani. Tam ale nedostal prostor na ledě, proto se rozhodl odejít. Kazaňskou střídačku navíc opustil i český trenér Vladimír Vůjtek, který Vlasáka do ambiciózního klubu přivedl.

Až do pondělí se připravoval

Zda nastoupí již v pátečním extraligovém kole, v kterém Slavia přivítá na domácím ledě Litvínov, ale momentálně netuší. "Ještě jsem o tom s trenérem nemluvil. Uvidíme. Bude ale také záležet na tom, zda už bude vyřízena transfer karta," poukázal Vlasák na možné administrativní potíže.

Menším problémem může být i fakt, že poslední soutěžní zápas odehrál 29. září proti Jaroslavli. "To jsem se ale stejně jako v předešlých případech na led moc nedostal," poznamenal vyhlášený technik. Velkou tréninkovou pauzu ale nemá, až do pondělí se totiž s týmem normálně připravoval. "Pak už jsem balil a letěl domů," řekl.

Že by však v pátek proti svému bývalému celku nastoupil, moc nevěří. "Myslím si, že se to nestihne. Kdyby to ale šlo, asi bych hrál. Sice je možné, že bych se v prvním zápase fyzicky vytrápil, ale určitě by bylo dobré, kdybych hrál," přemýšlel Vlasák, který za Kazaň letos v superlize odehrál pouze tři zápasy.

Reklama

Související témata: