Hlavní obsah

Kladno - Brno 3:4Kladenští Rytíři mohou svléci zbroj, prohráli s Brnem. To je ve čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Patera 1 : 0
29. Drtina 2 : 0
31. J. Svoboda 2 : 1
32. Bicek 3 : 1
52. Dlouhý 3 : 2
58. Erat 3 : 3
70. Němec 3 : 4
Záznam online reportáže

Kladno

Hokejové Kladno v této sezóně končí. Třetí utkání předkola Česká pojišťovna play-off nezvládlo. Před svými fanoušky Rytíři vedli nad Kometou Brno o dva góly, ale nakonec prohráli 2:3 po samostatných nájezdech a série se uzavřela. Brněnští ji vyhráli 3:0 na zápasy. První postupující do čtvrtfinále je znám.

Foto: Petr Eret, ČTK

Hokejisté Brna slavili v Kladně postup do čtvrtfinále

Článek

Hosté se hodinu před zápasem rozcvičovali i mezi stánky s občerstvením. I takové okamžiky může nabídnout play-off. V kladenské hale se mohlo v sobotu rozhodnout o první sérii předkola play-off. Kladno dvakrát prohrálo v Brně - 2:5 a 3:5. Před prvním utkáním před svými fanoušky mělo jedinou povinnost - vyhrát. Tento stav zaručoval pokračování série a čtvrtý zápas.

„Nevzdáme to," vytasil se domácí kotel s nápisem při nástupu kladenských hokejistů před utkáním. Odkaz na stav série 0:2 byl zřejmý. Kladno mělo hned v úvodu šanci v početní výhodě. Z toho bylo pětatřicet sekund pět na tři, ale dvě rány Vladimíra Kameše se neujaly.

Hosté se ubránili i následnému klasickému oslabení. Po defenzívě se mohla Kometa předvést i na druhé straně hřiště, a to v přesilovce. Ale mimo závaru v počátku této výhody se Brno k vážnějšímu ohrožení nedostalo a brankář Lukáš Cikánek si stále držel nulu. Stejně tak v opačné brance Jiří Trvaj.

V zahajovací třetině hráči nedokázali vstřelit gól, ale sedm hříšníků sedělo na trestné lavici. Poprvé v této sérii nepadl během dvaceti minut gól. Dva zápasy Komety v Brně byly vyprodány, pokaždé přišlo 7200 fanoušků. Do Kladna zavítalo šest tisíc diváků. Nejproduktivnějším hráčem série byl po 120 minutách brněnský Tomáš Divíšek, který sice nevstřelil žádný gól, ale připsal si pět asistencí.

Paterova paráda a první gól Kladna

Prvního gólu se fanoušci dočkali po 44 sekundách druhé části. A opěvovaným se stal domácí kapitán Pavel Patera, který vzal puk, prošel přes tři hráče a jeho sólu slalomu nezabránil ani brankář Trvaj. Na brněnského gólmana vyzrál za osm minut i obránce Jiří Drtina, který vystřelil zápěstím a puk skončil pod horní tyčkou branky. V polovině utkání měli Rytíři nakročeno k výhře.

Jedenapadesát sekund uběhlo z druhé poloviny základní hrací doby a hosté snížili na 1:2. Domácí obránci neuhlídali Jakuba Svobodu. Ale přesně za minutu domácí vedli zase o dva góly. Patera přihrál a Jiří Bicek rozproudil kladenské fanoušky. Ti při následném vyloučení domácího hráče zasypali led plastovými lahvemi a dalšími předměty, které nemají s hokejem mnoho společného.

Dělobuch v přímém přenosu

Ale předvedl se i sektor hostů. Čtyři minuty před koncem druhé třetiny stadión zničehonic ohromil dělobuch, až hráči na chvíli přestali hrát, ale pokračovalo se dále. K brněnskému sektoru hned napochodovali těžkooděnci.

Ve třetí dvacetiminutovce snížil na 2:3 Radek Dlouhý, který využil první početní výhodu v utkání. Devět minut před koncem třetí části nastaly pro Kladno horké chvilky, vedlo jen o gól. Ne dlouho, protože domácí se dostali pod velký tlak a v 58. minutě srovnal Roman Erat. A nervy byly na pochodu. V poslední minutě hrálo Kladno v pěti proti čtyřem, tři hráči šli na trestnou lavici. Gól ale už nepadl, realitou se stalo prodloužení. To nic důležitého nenabídlo, utkání musely ukončit samostatné nájezdy a jediný se trefil Vojtěch Němec a Brno postoupilo do čtvrtfinále.

Předkolo play off hokejové extraligy - 3. zápas:
Rytíři Kladno - Kometa Brno 3:4 SN (0:0, 3:1, 0:2 - 0:0)
Stav série : 0:3
Branky a nahrávky: 21. Patera (David Růžička), 29. J. Drtina (Pavlů, Bicek), 32. Bicek (Patera, Kameš) - 31. Jakub Svoboda (Divíšek, Malec), 52. Dlouhý (Žižka, Němec), 58. Erat (Petrovický), Němec (samostatný nájezd). Rozhodčí: Fraňo, Homola - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:1. Diváci: 5958.
Cikánek - Kameš, J. Drtina, Lepine, David Růžička, L. Procházka, Piskáček, Toman, od 21. navíc Pavlů - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Dragoun, Kalla - Eberle, Lukáč, M. Látal - Valský, Hluchý, Bílek. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Trvaj (Hovi - nájezdy) - Kováčik, Žižka, M. Hruška, Malec, Bičánek, Vašíček, Švrček - Němec, L. Čermák, Dlouhý - Erat, Petrovický, Holec - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Jaroslav Svoboda, Koreis, H. Zohorna. Trenéři: Venera, Oslizlo.

Reklama

Související témata: