Hlavní obsah

Hokejistům Budějovic se kazí maso, liberečtí Tygři si už třikrát smlsli

Praha

Silný a provokativní slogan pustilo vedení hokejistů Českých Budějovic do světa před play-off: „To bude maso.“ Brankář Jakub Kovář má na masce vyobrazené maso, klub podporují místní Masné krámy. A maso na jihu Čech také domácí zažili. Ale v jiné podobě. Jisté je, že dosti syrové. Jeden vstřelený gól, dvě porážky a Liberec vede ve čtvrtfinálové sérii 3:1 na zápasy.

Foto: www.hokejcb.cz

Budějovický brankář Jakub Kovář s novou maskou, na které je namalováno maso.

Článek

Za uplynulých 120 minut českobudějovičtí hokejisté vstřelili jeden gól. V pondělí prohráli 0:1, o den později 1:3. Brankář Kovář sice chytil dvě trestná střílení, ale čísla jsou neúprosná, tým z jihu Čech musí třikrát v řadě vyhrát, to je jeho jediná a možná cesta do semifinále.

"Každopádně je to nelehká situace. Prohráváme 1:3, ale série končí, až někdo dosáhne čtyř výher a budeme se prát dál. Samozřejmě víme, že jeden krok nás dělí od konce sezóny, ale na to nesmíme koukat, musíme se soustředit na další zápas," je optimistou na klubových stránkách obránce František Ptáček.

Vše mají v rukou liberečtí Tygři, kteří už v pátek na svém ledě mohou rozhodnout. K tomu se chytil kapitán Petr Nedvěd, nejproduktivnější hráč základní části. Naposledy vstřelil dva góly Liberce ze tří a u třetího si připsal asistenci. K tomu tým podržel i druhý brankář Tomáš Vošvrda, ten dostal ve čtvrtém klání přednost před Markem Pincem. Den před zápasem při večeři mu trenér Jiří Kalous oznámil, že bude chytat.

"Byl jsem z toho hodně překvapený, ale jsem moc rád, že to vyšlo. Do pátečního zápasu musíme jít s pokorou, protože to bude opět hrozně těžké. České Budějovice nemají co ztratit, takže do nás půjdou. My jsme s tím ale smíření," dodal po výhře liberecký gólman.

Vítkovice - Pardubice 2:2 na zápasy

Minimálně dva zápasy mají před sebou Pardubice s Vítkovicemi. Oba týmy tomu druhému ukradly jednu domácí výhru, a tak je stav čtvrtfinálové série 2:2. Potřetí za sebou skončil zápas po výsledku 3:2, naposledy se radovalo mužstvo z východu Čech, které tak může zapomenout na smolné utkání číslo tři. Tam Pardubice inkasovaly deset sekund před koncem šedesáté minuty.

Posledním hrdinou čtvrtého klání byl pardubický Jan Starý, dva góly vstřelil a na jeden přihrál. "Neustále se mluví o strachu... Hlavně doufáte, že to tam prostě nespadne. Ale stát se může všechno, to je prostě lední hokej. My se nebojíme, musíme být zarputilí a puk třeba sežrat v posledních vteřinách. Nesmíme jim dovolit střílet, tak to zkrátka je," popsal vyřazovací boje Starý na klubovém webu.

Páté utkání je na programu v pátek v Pardubicích. "Nikdo nemohl čekat, že vyhrajeme čtyři nula na zápasy. Série je vyrovnaná, my chceme jít jednoznačně dále, rozhodnou nejmenší chyby," tuší vítkovický Peter Húževka.

Reklama