Hlavní obsah

Plzeň vydřela proti Zlínu mečbol. Sparta doma opět selhala, prohrála s Kometou

Praha
Aktualizováno

Dva týmy se po sobotním večeru přiblížily k semifinále Česká pojišťovna play-off Tipsport extraligy. Hokejisté Plzně hostili Zlín a vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech, Indiáni vedou v sérii 3:2 na zápasy. Sparta jako vítěz základní části přivítala doma Brno. A Kometa se opět předvedla, v Praze vyhrála 3:1 a vede v sérii 3:2. Příští utkání jsou na programu v pondělí ve Zlíně a v Brně. Tam se může rozhodnout o postupujících.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Radek Dlouhý z Brna se raduje z druhého gólu.

Článek
Fotogalerie

Plzeň začala před svými fanoušky ideálně, ve 4. minutě otevřel skóre Václav Pletka, ale za 132 sekund srovnal zkušený Petr Čajánek. Poté se fanoušci dlouho gólu nedočkali. Třetí úspěšná trefa souboje patřila Johnsonovi a do vedení šli Indiáni, kteří tak byli blíže k výhře a možnému třetímu bodu v sérii. Třináct minut jim scházelo k výhře.

Nestalo se tak. Hosté vsadili na hru bez brankáře a Čajánek v předposlední minutě srovnal. Druhý gól tohoto útočníka a stav 2:2. Další střela se už neujala a nastal čas prodloužení. Poté došlo i na samostatné nájezdy. Tam se nemýlil Pletka, jeho druhý sobotní gól rozhodl o výhře domácích.

Kometa opět v Praze vyhrála

Na pátý zápas do Prahy přišlo 11 751 fanoušků, což je rekordní návštěva letošního play-off.

Kometa se v sérii vždy ujala vedení, tentokrát ne. Za Spartu skóroval v 8. minutě Sacha Treille, když poslal domácí do vedení v přesilové hře. Jenže ve stejné výhodě se radovali i hosté. Přesně dvě minuty uběhly z prostřední části a Róbert Petrovický srovnal na 1:1. Byl důraznější před brankou než sparťané.

Nepříjemný okamžik přišel ve 26. minutě, když musel být po nárazu na mantinel odvezen na nosítkách obránce Milan Hruška, kterého dohrál Sacha Treille za brankou Jiřího Trvaje. Brněnský hráč měl poté odjet na vyšetření do nemocnice.

Jedenapadesát sekund chybělo do konce druhé třetiny, když Radek Dlouhý využil přečíslení a poslal Kometu do vedení, hosté tak otočili skóre z 0:1 na 2:1. Lídr základní části měl jasný úkol, vstřelit minimálně jeden gól ve třetím dějství. Dlouho nic, a tak se sparťané rozhodli pro hru bez brankáře. A to dvě minuty před koncem třetí dvacetiminutovky. Ale opět se radovalo Brno, v předposlední minutě trefil prázdnou bránu Leoš Čermák a Kometa ze tří utkání na Spartě v této sérii podruhé vyhrála.

Čtvrtfinále ČP play-off Tipsport extraligy, 5. zápasy
Plzeň - Zlín 3:2 SNon-line
Branky: 4. Pletka, 47. Johnson, Pletka (samostatný nájezd) - 7. Čajánek, 59. Čajánek
Stav série: 3:2.
Sparta - Brno 1:3on-line
Branky: 8. S. Treille - 22. Petrovický, 39. Dlouhý, 59. Čermák
Stav série: 2:3.

Reklama

Související témata: