Hlavní obsah

Brno bude ždímat sílu bojovníků, únava neexistuje. Kometa nechce darovat Pardubicím titul

Praha

V jednom z rozhovorů trenér pardubických hokejistů Pavel Hynek prohlásil, že jde z tlustého do tenkého. Pro Kometu Brno půjde ve čtvrtek ještě do tenčího. Nemůže vůbec spekulovat, musí prostě vyhrát. Pokud před svými fanoušky v šestém finále České pojišťovny play-off padne, Pardubice oslaví titul. Šestý v historii. Utkání vysílá od 18:10 ČT4.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Jiří Cetkovský (uprostřed) oslavuje jednu ze svých branek a Pardubice vyhrály páté finále.

Článek

Finále má před sebou šestý souboj, pokud Pardubice vyhrají, získají šestý mistrovský titul. Stylové, ale tohle je určitě nezajímá. Když zvítězí, po dvou letech se na východ Čech vrátí bujaré oslavy. Ale Kometa chce pravý opak. Ve vyprodané hale nechce ukončit cestu, která se line až z předkola vyřazovacích bojů. Sice domácí sehrají dvacáté utkání v padesáti dnech, ale síly mají. Aspoň to říkají.

Rozehraná partie se vrací do Brna, na led, kde nepadá moc gólů. V Pardubicích hráči nasázeli za tři klání třicet branek. Na ledě soka dva zápasy a jen šest zásahů.

„Ve čtvrtek musíme v zápase nechat duši. Jsme mužstvo bojovníků, věřím, že budeme v Pardubicích v sobotu ještě stát. Věřím, že ukážeme srdíčko, teď musíme udělat krok doma, lidi nám pomůžou a my ho uděláme," věří obránce Jiří Vašíček. Stejně jako trenér Zdeněk Venera, který by rád do města perníků ještě zavítal. „Rád bych se tady viděl ještě v sobotu," usmál se po poslední porážce v Pardubicích. „Doufám, že se tu hrát už nebude, že tohle bylo poslední rozloučení diváků se sezónou," přidal se zase pardubický kouč Ladislav Lubina.

Musíme se vyždímat, hecuje Brno Koreis

V uplynulém klání Brno poprvé v letošních vyřazovacích bojích střídalo v průběhu utkání brankáře. Jiří Trvaj ven po čtyřech gólech, místo něj šel chytat Sasu Hovi. Rébus, kdo bude chytat dnes v utkání, kde neexistuje žádná náprava, žádné kdyby? „Myslím si, že bude chytat Hovi," říká pardubický obránce Aleš Píša. „Máme dva pokusy, to je velká psychická výhoda, ale musíme si dát pozor. Může se přihodit úplně všechno," tuší útočník Pardubic Jiří Cetkovský.

„Sil máme dost. Není na co čekat, dáme to toho všechno. Musíme se vyždímat do posledních sil. Pro hodně z nás to jsou nejdůležitější zápasy kariéry. Nikdo si na únavu nemůže stěžovat. Kdyby ano, nemá smysl, aby vůbec hrál," hecuje na brněnských stránkách forvard Jakub Koreis.

Jisté je, že Brno hraje v této sezóně v Kajot areně naposledy. Pokud prohraje, slaví Pardubice titul. Pokud bude skóre opačné, extraligová sezóna skončí až v sobotu na východě Čech sedmou bitvou. Tou opravdu poslední.

Reklama

Související témata: