Hlavní obsah

VIDEO: Hokejová Plzeň má nový hit: drsňáka s kytarou

Plzeň

Na setkání plzeňských hokejistů se sponzory a médii si Ryan Hollweg vzal kytaru a vysekl hit Hotel California od Eagles. „A když jsme jeli na zápasy do Německa, tak měl takovou dvouhodinovou pasáž, kdy nám hrál a zpíval,“ vypráví hrající šéf Indiánů Martin Straka.

Nová plzeňská posila válí na kytaruVideo: Michal Osoba, Právo

 
Článek

Od Hollwega, drsňáka s vizáží Joshe Brolina v hlavní roli thrilleru Tahle země není pro starý byste melodický zpěv nečekali…

Koncert? Možná přijde i v Plzni

„Jsem tady v Plzni nový, mám dost volného času, tak si na kytaru brnkám docela často,“ vypráví devětadvacetiletý forvard, jehož tvář zdobí hustý knír. „V Americe jsem občas hrál i pro kamarády po barech. Třeba něco nachystám i tady, až poznám víc lidí, hraní mě fakt baví,“ ujišťuje.

Hollweg preferuje klasický nebo alternativní rock. „Ale vždycky, když slyším něco nového, snažím se svůj playlist rozšířit,“ usmívá se.

Jako kytarový samouk začal před šesti lety, kdy působil v New Yorku Rangers. „Tehdy jsem si koupil svou první kytaru a od té doby ji vozím všude s sebou. Ať jsem kdekoliv, je to taková moje připomínka domova,“ vysvětluje.

Pochází z fotbalové rodiny

V nové sezóně bude mít svůj hokejový domov v Plzni, kam si ho vybral jeho bývalý parťák z Rangers Martin Straka. „Nikdo neví, jak to bude dál s NHL, tak jsem šťastný, že mi Martin dal šanci hrát tady,“ děkuje kapitánovi a generálnímu manažerovi klubu. Hollweg má na svém kontě 228 zápasů v NHL a je vyznavačem tvrdé hry, však už v přípravě stihl inkasovat disciplinární trest…

Ač Američan, ve volném čase často spěchá do Štruncových sadů na zápasy Viktorie. „Táta pochází z Brazílie, jsme fotbalová rodina. Je úžasné, co Viktorka za posledních pět let dokázala,“ prokazuje svůj přehled.

Reklama