Hlavní obsah

Vítkovice zajímá postup do play off, ve kterém chtějí překvapit

Ostrava

Postup do play off, základní cíl extraligových hokejistů Vítkovic před novou sezónou se nijak neliší od ostatních účastníků nejvyšší soutěže. Vedení klubu v koutku duše sní o tom, že by mužstvo navázalo na dvě finálové účasti z uplynulých tří ročníků.

Foto: Jaroslav Ožana

Takto zklamaní končili vítkovičtí hokejisté minulou sezónu.

Článek

"Soutěž ale bude vyrovnaná. Všech čtrnáct klubů jde do sezóny s tím, dostaňme se do play off a pak se uvidí. Tam se samozřejmě může ledacos stát," řekl na dnešní tiskové konferenci generální manažer klubu Petr Husička.

Vítkovicím se rozpadla slovenská kolonie. Odešli Peter Húževka (Pavlodar), Juraj Štefanka (Rouen), Juraj Sýkora (Banská Bystrica), dále Petr Pohl (Karlovy Vary), Ctirad Ovčačík (Třinec) a Pavel Trnka ze zdravotních důvodů ukončil aktivní kariéru.

"Mrzí mě odchod Pohla. Ale to, co požadoval, se nám ve vztahu cena-výkon nezdálo akceptovatelné, naopak co jsme nabídli my, neakceptoval on," řekl Husička.

Odešli hráči s menší produktivitou

Příchodům vévodí trojice Michal Barinka (Fribourg), Ondřej Roman (San Antonio Rampage), Rudolf Huna (Lev Poprad), která už vítkovický dres oblékala.

"Odešli hráči s menší produktivitou. Ruda Huna u nás měl naopak vysokou produktivitu, od Ondry Romana si slibujeme hodně finálních přihrávek, ze kterých budou těžit spoluhráči. Příchodů není tolik, ale myslíme si, že zase přišla větší kvalita," řekl trenér Mojmír Trličík.

Další akvizice se Vítkovicím rýsují v případě výluky NHL. Klub oslovil odchovance Pavla Kubinu, Romana Poláka, Filipa Kubu, Tomáše Fleischmanna a obdržel jejich kladné odpovědi. "Jenom v případě Rosti Olesze to ze zdravotních důvodů nepůjde. Bavili jsme se i o možnosti posílit tým hráčem odjinud, ale nechceme jít cestou, že přijde pět sedm nových hráčů. To by nabouralo alchymii mužstva," řekl Husička.

Rekonstrukcí za 163 miliónů korun prošla vítkovická ČEZ Aréna. Hokejisté i diváci najdou větší komfort a městu má pomoct v kandidatuře na mistrovství světa v roce 2015.

Jednou z novinek jsou posuvné mantinely, které trenéry Vítkovic dohnaly k úvahám o zúžení hrací plochy. "Diskuze proběhla, ale rozhodli jsme se pro rozměr, který dokážeme využít a zhodnotit v kvalitní výsledky," doplnil hlavní kouč Trličík.

Reklama

Související témata:
  4 : 0 Kanada - Česko 4 : 0 38. min Živě
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko zítra 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko