Hlavní obsah

Gól, nahrávka a... stopka od videorozhodčího. Ta mě mrzí, přiznává chomutovský objev Lušňák

Chomutov

Po osmatřiceti letech se hokejisté Chomutova vrátili do nejvyšší soutěže, a přestože proti brněnské Kometě na body nedosáhli, za předvedený výkon je necelá pětitisícovka přítomných fanoušků vytleskala. Oprávněně! Extraligový nováček odehrál s vicemistrem soutěže vyrovnaný zápas, gólem a asistencí i předvedenou hrou na sebe upozornil především slovenský útočník Patrik Lušňák.

Článek

Předsezónní posila ze slovenské Skalice nejprve v první třetině otevřela skóre, ve druhé třetině si pak při vyrovnávací trefě na 2:2 připsala asistenci. A to se do statistik mohl Lušňák zapsat i v poslední periodě. Jenže sudí jeho trefu po poradě s kolegy u videa pro hru vysokou holí neuznali.

„V duchu jsme počítali s tím, že to bude gól. Bohužel, rozhodovaly milimetry. Mrzí mě to, zasáhnout puk o kousek níž, mohli jsme vést tři dva a vše mohlo být jinak," přiznával třiadvacetiletý pravák, který tak nakonec ze svého bodového příspěvku kvůli prohře moc radosti neměl.

„Samozřejmě že to potěší. Ale když to není gól, který by mužstvu pomohl k vítězství, není to pro mě žádný gól. Kdybychom vyhráli, byla by to jiná," říká Lušňák, který se hned snažil najít příčiny prohry. „Musíme být mnohem méně vylučovaní. Hlavně přestat sekat, pomáhat si hokejkou. Místo toho bychom radši měli udělat dva kroky navíc a dohrát souboj tělem."

Atmosféru si nemohl vynachválit

Z výkonu chomutovského nováčka ani přes prohru špatný dojem neměl. „Z obou stran to byl dobrý zápas, rozdíl byl v tom, že Kometa dominovala v důrazu před bránou. Celkově nemám špatný pocit, šancí jsme měli dost. Bylo to dobré, ale je třeba ještě do dalších zápasů potrénovat, abychom byli úspěšnější."

Přestože šlo teprve o zápas prvního kola, hrálo se v neobyčejně vysokém tempu. „Bylo obrovské. Myslím, že takovéto zápasy budou v extralize neustále. A v play-off pak bude tempo ještě dvakrát vyšší," odhaduje Lušňák, který si pochvaloval atmosféru na chomutovském stadiónu. „Byla super, fanoušci skvělí. Povzbuzovali neustále, i když jsme na konci prohrávali 2:4," těšilo slovenského útočníka.

Reklama

Související témata: