Hlavní obsah

Kapitán Třince Bonk shodil dvanáct kilo. Bez diety

Jako každým rokem i letos se Radek Bonk připravoval na novou sezonu sám. Že je na ni kapitán hokejových Ocelářů Třinec připravený výborně, svědčí fakta. Shodil neuvěřitelných dvanáct kilo a kondičními testy prošel na výbornou.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Fotografoání hokejistů Třince před startem nové sezóny.

Článek

Byla to nejtvrdší kondiční přípravou v kariéře, když jste shodil tolik kilogramů?

Každá byla tvrdá. Tentokrát jsem hodně jezdil na kole. Zvláště zpočátku. Poslední dva roky jsem na něm v létě moc neseděl, protože jsem plnil povinnosti vůči manželce a čtyřem dětem. Pobýval jsem s nimi za oceánem u rodiny (pozn. red.: manželka Jill pochází z kanadské Ottawy) a připravoval se tam.

A co dieta?

Žádnou jsem nedržel. Ani jsem moc neběhal. Jsem běžecký antitalent, běhám nerad a špatně. Radši jedu tři hodiny na kole, než bych měl deset minut běžet.

Jezdil jste více na silničním kole, anebo na horském?

Více po silnici, ale když byla vedra, tak jsem sedl na horáka. Schoval jsem se před sluncem do stínu a jezdil v chládku v terénu.

Co vás nejvíce motivovalo?

Minulá sezóna, která se nám nepovedla. Byl jsem zklamaný a chci, aby tahle byla mnohem lepší. Stejně přemýšlejí moji spoluhráči.

Opravdu u nich vidíte vůli loňský nezdar napravit?

Ano, mužstvo je po hokeji mnohem hladovější než před rokem v tuhle dobu. Tehdy byla atmosféra uvolněná. Noví hráči se chtějí předvést a ti, co v Třinci byli, zase nedovolit, aby se nezdar opakoval. Teď to chce naši hladovost přenést na led a v extraligových zápasech ukázat, co v nás je.

Troufnete si říct, že Třinec je jedním z favoritů letošní extraligy?

To si říct netroufnu, protože to nevím. Na začátku mají všechna mužstva dostatek sil, všechna se na zápasy těší. Důležité bude, zda se jim hned bude dařit, protože dobrý start pro celou soutěž hodně znamená a tohle období je nejtěžší. Favorité se odhalí, až se odehraje více kol.

Sedm týmů z extraligy nehrálo letní European Trophy, mezi nimi Třinec. Může konfrontace s těžkými soupeři chybět, anebo naopak mohou pomoci ušetřené síly, které stálo časté a dlouhé cestování?

To ukáže až extraliga. Já věřím našemu modelu. Hráli jsme sice málo utkání, ale všechna na tři pětky, každý hráč se vydal na maximum. Ta utkání potvrdila, že kondici máme velmi dobrou, protože od půlky jsme každého soupeře evidentně přehrávali.

Jak jste přivítal návrat svého parťáka v útoku Martina Růžičky?

Takového hráče musíte přivítat vždycky s velkou radostí. Vrátil se takový, jaký byl v mistrovské sezoně. Hladový po hokeji, po gólech. Když naše pětka na tréninku dostane gól, tak ho to strašně štve. Je stejný, je svůj, jako by z Třince nikdy neodešel.

Reklama

Související témata: