Hlavní obsah

Lístky na Jágra v pražské O2 areně jdou na dračku, v Kladně stojí od rána fronty

Kladno

Česko posedla hokejová horečka. Možnost vidět po osmi letech na extraligovém ledě Jaromíra Jágra a vedle něj v kladenském dresu i další útočníky Tomáše Plekance a Jiřího Tlustého probudila mezi fanoušky enormní zájem o vstupenky na středeční zápas Kladno-Slavia, který Rytíři sehrají netradičně v O2 areně od 18 hodin, aby uspokojili co nejvíc zájemců.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Hokejista Jaromír Jágr

Článek

Kvůli nebývalému zájmu dokonce v pondělí dopoledne skoro na hodinu zkolaboval internetový prodej na webu sazkaticket.cz, který chvilkově nevydržel nápor zájemců. Lístky v cenové relaci od 150 do 290 korun se stále ještě prodávají na všech terminálech Sazka i v pokladnách O2 areny.

Na kladenském zimním stadiónu, kde jsou vstupenky také k dispozici, se od rána tvořila doslova stometrová fronta. Sektory 106 a 107 jsou přednostně vyčleněny pro členy fanklubu Rytíři Kladno a jsou prioritně určeny ke stání, v kladenských pokladnách pak jsou k dispozici i lístky do sektorů 117 a 118.

V pondělí odpoledne už bylo prakticky vykoupeno první patro, tj. zhruba osm tisíc lístků, a začínal se prodej lístků do horního prstence hlediště. Přání kladenského klubu, aby O2 arena byla vyprodaná, se tak může hodně rychle splnit.

Pro kladenské fanoušky chystá klub zdarma speciální autobusovou dopravu do Prahy.

Kromě Slavie by mělo Kladno v libeňské hale hostit ještě Pardubice (26. 9.), v dosud neurčeném říjnovém termínu Kometu a v listopadu i Plzeň.

Vyřešit musí především nákladnou pojistku Plekance, který uzavřel s Montrealem v roce 2010 smlouvu na šest let na 30 miliónů dolarů. Jágr, který má s Dallasem roční kontrakt na 4,5 miliónu dolarů, bude podle svých slov hrát bez pojistky.

Klub při angažování hvězd z NHL však sáhl ke zdražení vstupenek na domácí duely v Kladně. Tam se představí v pátek ve třetím kole proti Vítkovicím. Vstupenky na stání budou stát 130 místo 90 korun, na tribunu Západ 160 místo 110 korun a tribunu Jih 180 místo 130 korun.

„Sice neradi, ale museli jsme k tomu přikročit. Cena vstupenek bude na úrovni play-off. Věříme, že produkt, který nyní nabídneme, je výjimečný. Není to jako klasické zápasy základní části. Musíme hráčům zajistit odpovídající servis a pojistky. Věříme, že to pochopí fanoušci a přijdou v hojném počtu," uvedl mluvčí kladenského klubu Vít Heral.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.