Hlavní obsah

Zaplaťpánbůh za dva body, oddechl si po moravské bitvě Honejsek

Zlín

V extralize už není po pátém kole ani jeden neporažený tým. Hokejisté Komety, kteří se dosud pyšnili stoprocentní bilancí, padli v moravské bitvě ve Zlíně až v prodloužení. Přesto dál vedou s jednobodovým náskokem tabulku.

Článek

O první ztrátu Brňanů se největší měrou zasloužil útočník Antonín Honejsek, který nejprve uprostřed zápasu srovnal na 2:2 a po necelých dvou minutách prodloužení pak zajistil Zlínu parádní trefou druhý bod. „Využil jsem své rychlosti. Zaplaťpánbůh, že máme aspoň dva body, protože v první třetině jsme měli tolik šancí, že jsme v ní mohli už utkání rozhodnout," říkal spokojený Honejsek.

Zamlouvala se mu parádní atmosféra utkání, o kterou se starali příznivci obou mužstev. „Diváci viděli skvělý hokej," mínil. Z toho, že jeho celek pokořil Kometu jako první, nedělal vědu. „Získané body mají z každého duelu úplně stejnou hodnotu," tvrdil s úsměvem.

Také Brno mělo dvougólového střelce.  Na útočníkovi Tomáši Svobodovi nebylo ani příliš znát zklamání, že svými trefami přispěl jen k bodu. „Já ho beru. Zlín má silný tým a my jsme si přece nemohli myslet, že vyhrajeme v základní části 50 zápasů," přemítal.

I na Valašsku měla ovšem Kometa k triumfu blízko. „Škoda že v závěru řádné hrací doby neproměnili tutovky Malec a Kuba Svoboda," litoval brněnský asistent Lubomír Oslizlo. „Byl to ale dramatický duel s několika zvraty. Takové utkání se muselo líbit," souhlasil s Honejskem.

Druhý trenér Zlíňanů Juraj Jurík označil plichtu po šedesáti minutách prestižního střetnutí za spravedlivou. „Ten gól v nastaveném čase jsme si zasloužili. Musím mužstvo pochválit za to, jak rychle se vzpamatovalo, když Kometa strhla na začátku druhé třetiny vedení na svou stranu," cenil si Jurík.

Reklama

Související témata: