Hlavní obsah

Fanynka komentovala extraligu, svými hláškami rozesmála republiku

Zlín

Hodně netradiční komentář si mohli v úterý vychutnat hokejoví fanoušci při sledování přímého přenosu extraligového souboje Zlína s brněnskou Kometou na webu sázkové kanceláře Tipsport. Za mikrofon si totiž sedla místní fanynka a okořenila jednu třetinu utkání hláškami, z nichž si nyní tropí žerty celá republika. Na internetu se okamžitě staly hitem.

Článek

V éteru byla fanynka pouhou jednu třetinu, i za tak krátkou dobu ale dokázala vyvolat salvy smíchu. Pletla si časy, vteřiny s třetinami, třetiny pro změnu s poločasy, komolila jména...

„Máme šestou minutu prvního poločasu,“ zahlásila například. „Na ledě je Leška a Balaščík,“ nemohla přijít na jméno jedné z hvězd Zlína Balaštíkovi. „Köhler dává gól v 16. minutě 42. třetině,“ korunovala pak svůj komentář. Nebylo divu, že po první přestávce už přímý přenos pokračoval bez jejího komentáře.

Tipsport vysílá všechna utkání hokejové extraligy živě, na komentář i zajištění přenosů si přitom najímá externí firmy. Ve Zlíně ale partner Tipsportu sáhl evidentně vedle, podobný komentář splňoval spíše podmínky okresního přeboru než hvězdami nabité extraligy.

Komentátorka zaskočila za nemocného

„Agentura, která pro TV Tipsport zajišťuje přenosy z Tipsport extraligy, měla domluveného standardního komentátora, ale toho krátce před přenosem postihly zdravotní potíže a nebyl schopen vysílání. Agentura se snažila, aby přenos byl komentovaný. Přímo na stadiónu kontaktovala přítomnou lokální mladou moderátorku a 20 minut před začátkem zápasu se s ní domluvila, že se pokusí zápas odkomentovat a zachránit situaci," vysvětlil pro Sport.cz příčiny trapasu tiskový mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava.

„Komentátorka vyšla vstříc, vyhověla v dobré víře. Bohužel to nebylo šťastné řešení, nemohla být připravená, kromě soupisky neměla jiné podklady a informace a nikdy ani sportovní přenos nekomentovala. Sama poznala, jak je náročné podat kvalitní komentář a během první třetiny požádala o ukončení komentování, takže druhou a třetí třetinu již nekomentovala," pokračoval Hadrava.

„S dodavatelskou agenturou to budeme řešit, ale jsme rádi,  že se našlo i mnoho diváků, kteří tuto situaci vzali s nadhledem a pochopením," dodal.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice