Hlavní obsah

Nedvěd v Plzni poprvé v sezóně skóroval, výhru s Libercem ale neslavil

Plzeň/Praha

Nejproduktivnější hráč loňského ročníku hokejové Tipsport extraligy Petr Nedvěd se ve středečním utkání 5. kola v Plzni radoval z premiérové branky v sezóně. Ani gól lídra mužstva však Liberci k prvnímu tříbodovému zisku nepomohl. Podještědský tým padl na ledě Indiánů po nájezdech.

Článek

Čtyřicetiletý veterán čekal v novém ročníku nejvyšší soutěže na gól čtyři zápasy, do střelecké listiny se zapsal až ve středu v Plzni. Jeho zásah navíc přišel pro Severočechy v pravý čas. Pro Bílé Tygry se totiž duel nevyvíjel vůbec dobře. Ve třetí třetině prohrávali už 0:3, jenže poté vstali z mrtvých a během sedmi minut srovnali. A právě třetí vyrovnávací gól zařídil zkušený centr, který v 54. minutě ranou k tyči překonal gólmana Marka Mazance.

Během utkání to však dlouho vypadalo, že Nedvěd střeleckou smůlu neprolomí ani na západě Čech. Ve 46. minutě ujížděl sám na Mazance, jenž si s jeho blafákem bravurně poradil a dostal domácí publikum do varu. Sólový únik si reprezentační forvard zopakoval i v prodloužení, ani tentokrát se ale Mazanec nenechal ošálit.

Nedvěd prostřelil Mazance ještě jednou, když svou typickou střelou zápěstím proměnil samostatný nájezd. Radost po nich ovšem neměl, Martin Straka ve třetí sérii zajistil Indiánům bonusový bod. Liberec tak nezlomil sérii porážek a v tabulce zůstává poslední.

Reklama

Související témata: