Hlavní obsah

Ocelář Růžička pálí dál. Nezastavilo ho ani krvavé zranění

Praha

Třineckému útočníkovi Martinu Růžičkovi se start do nové sezóny Tipsport extraligy podařil náramně. Kanonýr Ocelářů přispěl ve čtvrteční předehrávce 6. kola na ledě Sparty k vítězství svého mužstva jedním gólem. Skóroval tak v šestém zápase v řadě a dostal se do čela tabulky střelců. "Důležité je, že moje góly pomáhají týmu, a že vyhráváme zápasy," řekl pokorně Martin Růžička.

Článek

Góly sází jak na běžícím pásu. Jeho sedmá trefa v sezóně byla navíc pro Oceláře nesmírně důležitá. Třinec totiž srovnal gólem do šatny stav na 3:3 a držel naděje na bodový zisk. Jeho zásahu předcházel faul Tenkráta, který za nebezpečnou hru vysokou holí obdržel trest na dvě plus dvě minuty. Růžička se nechal bleskurychle ošetřit a v závěru přesilovky prostřelil z voleje gólmana Neuvirtha.

"Ošetřovali mě na střídačce. Bylo to bolestivé, měl jsem pár stehů. Říkal jsem lékařům, ať mi to zalepí, abych mohl jít zpět. Počkal jsem, až mi to přestane krvácet a vrátil jsem se," prohlásil Růžička, kterému se gólová střela nepovedla podle představ, puk však přesto skončil v síti. "Šlo to mimo bránu, ale nějak si to tam Michal Neuvirth srazil. I takové góly se počítají," doplnil spokojeně.

Slezané v závěrečné části výsledek překlopili. Tříbodový zisk jim parádní ranou po vyhraném buly zajistil Vladimír Roth. "Spokojenost je velká, jeli jsme sem pro body, a že jsou tři, to je výborné," pochvaloval si.

Zápas se přitom pro Oceláře nevyvíjel dobře, na rychlou branku Polanského odpověděl dvěma trefami v krátkém sledu Pacovský. "První třetina byla z naší strany hodně špatná, takhle jsme si to vůbec nepředstavovali. Bylo to takové ospalé, trochu jsme se museli nabudit. Naštěstí jsme se zvedli, dokázali jsme to otočit a vstřelit vítězný gól," uvedl šestadvacetiletý křídelník.

Třinec přečkal v Holešovicích dvě dvojnásobné přesilovky soupeře. Růžička považuje tyto momenty za klíčové. "Trochu jsem se toho bál, Sparta má velmi schopné útočníky a obránce. Výborně jsme to ale ubránili," liboval si.

Slezané tak vstoupili do soutěže na jedničku. Z šesti zápasů vytěžili patnáct bodů, třinecký útočník ale brzdí euforii. "O něčem to hovoří, ale ještě máme před sebou hodně zápasů. Start do soutěže je však důležitý a nám se zatím daří dělat body doma i venku," uzavřel Růžička.

Reklama