Hlavní obsah

Sparta prolomila sérii devíti porážek za sebou, Třinec přestřílel Slavii a vede

Praha

Černou sérii devíti porážek v řadě přerušili v nedělním utkání 12. kola Tipsport extraligy hokejisté Sparty. Pražané zdolali ve svém hájemství mistrovské Pardubice 3:2, když rozhodující gól vstřelil ve 46. minutě Petr Tenkrát. Z prvního tříbodového zisku na lavičce holešovického celku se tak těšil kouč Václav Sýkora. Do čela tabulky se posunuli Oceláři z Třince, kteří zvládli divokou přestřelku na Slavii a po výhře 6:5 po samostatných nájezdech vedou díky lepšímu skóre před druhou Plzní.

Článek

Výhra Pražanů nad Pardubicemi se nerodila snadno. Domácí sice brzy vedli po trefě Formana, jenže Východočeši stav otočili a vypadalo to, že Sparta šňůru nezdarů znovu neprolomí. Jenže do sestavy holešovického celku se po zranění vrátil zkušený Michal Broš a svůj návrat oslavil tím nejlepším možným způsobem. Těsně před druhou sirénou totiž srovnal na 2:2. Rozhodující moment pak přišel ve 46. minutě. Hlinka naservíroval kotouč Tenkrátovi, který ho uklidil za Salfického záda. Hosté byli v utkání střelecky aktivnější, vyrovnat se jim ovšem už nepodařilo.

Květoň zazářil hattrickem

Brankové hody viděli fanoušci, kteří navštívili souboj mezi pražskou Slavií a Třincem. Dvakrát v zápase rozvlnili síť kanonýři Roman Červenka a Martin Růžička. Oba ale nakonec předčil čtyřiadvacetiletý forvard Ocelářů David Květoň, jenž zaznamenal hattrick. "Sešívaní" měli v O2 areně nakročeno k vítězství, ještě ve 48. minutě drželi dvougólový náskok. Vzápětí však Slezané během osmadvaceti sekund vyrovnali. Nejprve se trefil Květoň a poté zmrazil domácí příznivce Adamský. Napínavý duel musely nakonec rozřešit až samostatné nájezdy. V nich byli úspěšnější hosté. Nejprve bekhendovým blafákem překonal slávistického gólmana Květoň, který tak završil hattrick a stejným způsobem provedl svůj nájezd i Růžička. A protože z domácí strany neskóroval nikdo, brali Oceláři bonusový bod.

Červený zařídil Budějovicím výhru

Premiéru před domácím publikem zažil v dresu jihočeského Mountfieldu kanadský obránce Andrew Ference a po šedesáti minutách hry mohl být spokojený. Byť jeho tým promrhal ve třetí třetině proti Karlovým Varům tříbrankový náskok. Když už se ovšem vše schylovalo k prodloužení, rozjásal českobudějovické příznivce půl minuty před koncem Červený. Do prázdné klece pak pojistil triumf Jihočechů Kotalík.

Jágr neskóroval, Kladno přesto zvítězilo

Jaromír Jágr sice neproměnil velké šance a dvě trestná střílená, přesto Kladno slavilo tříbodový zisk. K výhře nad Litvínovem je nasměrovaly trefy Eberleho a Plekance. Za Vervu už pouze zkorigoval stav Majdan.

Indiáni jsou po vítězství ve Zlíně druzí

Dařilo se plzeňským Indiánům, kteří zvítězili ve Zlíně 4:1 a stejně jako vedoucí Třinec mají na kontě 25 bodů. Jedním z hlavních hrdinů střetnutí se stal útočník Ondřej Kratěna, autor dvou branek.

Pirátům se podařil obrat

Dva body vytěžili v utkání proti Vítkovicím Piráti z Chomutova. Nemuseli mít ovšem ani jeden. Ostravané dlouho drželi dvougólový náskok, který jim zařídili Roman s Ujčíkem. Jenže ve 47. minutě obstaral kontaktní branku Lušňák a devět sekund před koncem třetí třetiny poslal duel do prodloužení Zálešák. Severočeši pak v nastavení dokonali obrat, když po necelých dvou minutách svým sedmým gólem v sezóně rozjásal ochozy Michael Frolík.

Poslední zápas 12. kola Tipsport extraligy mezi Libercem a Brnem se hraje v úterý 30. října od 18:10.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice