Hlavní obsah

Co to bylo za sport? Tohle jsem nezažil, otrávila Sobotku destruktivní taktika Vítkovic

Praha

Vítkovice přehrávali, šancí si vytvořili spoustu, ale překonat Filipa Šindeláře? Pro hokejisty Slavie nadlidský úkol! Hlavně kvůli svému gólmanovi tak berou Ostravané z duelu z Edenu všechny tři body, ke kterým jim stačil jediný gól obránce Romana Poláka z poloviny první třetiny. Co na tom, že se k výhře prodrali zejména přes neprostupnou defenzivu...

Foto: Pavel Paprskář, ČTK

Vladimír Sobotka.

Článek

„Ještě jsem nezažil, aby někdo až takhle bránil a jen odhazoval puky od sebe. Nepřišlo mi, že bychom dneska hráli hokej. Ani nevím, k jakému sportu bych to přirovnal," kroutil po zápase hlavou útočník sešívaných Vladimír Sobotka nad taktikou Vítkovic. „Ale vyhráli a mají tři body," uznal nakonec, že účel světil prostředky.

„Celý zápas jsme přitom měli pod kontrolou a vytvořili si hrozně moc tutovek. Byli jsme lepší a jednoznačně jsme měli vyhrát," přidával se Tomáš Hertl. Právě reprezentační útočník mohl výsledek změnit, jenže ani jednu ze svých šancí v branku nepřetavil.

„Opět jsem měl na lopatě čtyři góly, pokaždé navíc před prázdnou bránou. Potýkám se s tím až na jednu sérii celou sezónu, nevyužívám jasné šance. Musím se na to zaměřit, protože to jsou jasné góly," uvědomuje si svou nízkou produktivitu.

Hertlova tužba po gólech je na škodu

„Góly chci dát tak moc, že je to až na škodu. Měl bych asi víc zachovat chladnou hlavu a z neproměněné šance si nic nedělat. Protože doma pak vždycky přemýšlím, proč jsem ji nedal, když to měl být jasný gól. Na to se musím vykašlat a spíš se na to zaměřit na tréninku," plánuje si Hertl recept na zlepšení.

To u Vítkovic panovala maximální spokojenost, kouč Peter Oremus načal své angažmá v české extralize vítězně. „Pevně věřím, že takto budeme pokračovat dále. Věděl jsem, že v hráčích je velký potenciál. Chlapci už trénincích velmi dobře pracovali a ukázali to i v zápase. Byla tam disciplína a velká zodpovědnost," pochvaloval si slovenský trenér a neopomněl pochválit brankáře Šindeláře.

„Byl vynikající, mužstvo podržel. Ale ještě víc mám radost z toho, jak funguje komunikace mezi hráči na ledě i v kabině. Nastoupili jsme proti velmi kvalitnímu soupeři, který má v kádru hodně osobností. Všichni kluci projevili velkou zodpovědnost," těší Oremuse.

Reklama