Hlavní obsah

Soupeř dvě třetiny kousal, ale zvládli jsme to, usmíval se litvínovský Lukeš po duelu s mistrem

Litvínov

Možná až nad očekávání dobře si vedou v extralize hokejisté Litvínova. Z jejich projevu čiší nejen bojovnost, ale i evidentní herní pohoda a snaha ofenzivním stylem rozhodovat zápasy ve svůj prospěch. Přesně takhle vyzněl páteční duel 21. kola s Pardubicemi, díky vítězství poskočili Severočeši už na velmi lichotivé páté místo v průběžné tabulce.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský František Lukeš prožil v duelu s Pardubicemi vydařený večer: připsal si dva góly a dvě asistence

Článek

„Zápas s mistrem hodnotím jen kladně, vyhráli jsme 6:3. Co k tomu dodat? Snad jen, že soupeř kousal dvě třetiny, ale zvládli jsme to. Důležité bylo, že jsme dali dva góly v rychlém sledu po sobě a utekli na 4:2," liboval si litvínovský útočník František Lukeš, který dvakrát skóroval a připsal si i stejný počet asistencí. „To se nestává každý den. Ale jako lajna jsme si ten zápas užívali. Pardubice hrají útočný hokej, my také a pak z toho vyjdou taková utkání, kdy se daří. V týmu panuje pohoda, dobře bráníme a máme výborného Francouze v brance," kvitoval Lukeš úspěšné vystoupení svého celku.

Dva góly vstřelil i Roman Pšurný, kterému se povedlo rozhodnout dvě střetnutí po sobě. Předtím zajistil Litvínovu dva body v prodloužení v Brně a proti Pardubicím zaznamenal v pořadí čtvrtou branku domácích, která se ukázala jako vítězná.

„Slyšel jsem, co říkal Franta Lukeš, a dávám mu za pravdu. Vycházíme ze zajištěné obrany a jsme produktivní i v koncovce. Je dobře, že se k první lajně přidáváme střelecky i my ostatní z dalších útočných formací. Vážně jsme si zahráli v nebývalém klidu, což jen zvedá sebevědomí," usoudil Pšurný. „Osobně se cítím dobře a snad mi pomohlo rozehrání v prvoligovém Ústí po zranění. Zkusím ve střelecké formě pokračovat, ale bude to těžké. Naštěstí jsem už zdravotně v pořádku," dodal útočník.

Co se děje s Pardubicemi po změně trenéra? Tuhle otázku dostal brankář Dušan Salfický a zamyslel se nad příčinami dvou porážek pod vedením nového kouče Mojmíra Trličíka. „Myslím, že to není jen novým trenérem. K výměně došlo asi proto, že ten náš hokej není už od začátku sezóny takový, jak bychom si představovali. Vinu bych nedával trenérům, ale je to věc hráčů, co jsme na ledě. V Litvínově jsme inkasovali po individuálních chybách," pravil zkušený gólman.

Reklama